Päť hviezdičiek po slovensky | Kúpele Piešťany


“To nemyslíte vážne?!”

Toto zúfalé zvolanie odštartovalo moju nedávnu týždňovú dovolenku. A keďže to v ten deň bolo už tretie, ani mne, inak chronickej nízkotlakárke naozaj neurobilo dobre.

Poďme ale pekne po poriadku a začnime ešte v Bratislave…

V paneláku, kde sa plač susedkinho dieťaťa striedavo mieša s hukotom zbíjačiek a vŕtačiek, sem tam v noci vyvreskujúcich tínedžerov, ktorým sa ako najlepší nápad zdá nočné popíjanie a chichotanie na neďalekom ihrisku. Prirátajte si k tomu home office s jedným neposedným psíkom a verím, že pochopíte akútnu potrebu vypadnúť, najlepšie do nefalšovanej oázy ticha a pokoja.

Hľadala som popravde najskôr pobyt pre mojich rodičov, ktorí v septembri tohto roka oslávia päťdesiate výročie svadby, a keďže moja mama vkuse rapotala, že ešte nikdy nebola v Piešťanoch a susedy zo sídliska aj toť nedávno nejaká spolucestujúca vo vlaku do Bratislavy o nich básnili, výber padol na tamojšie kúpele.

S rodičmi zastávame filozofiu, že ubytovanie na dovolenke by malo byť vždy aspoň o triedu lepšie než v akom celoročne žijeme, preto som im vybrala päťhviezdičkový hotel Thermia Palace. Nuž a keď som pri študovaní hotela narazila na informáciu, že je pet friendly, nebolo mi viac treba a rozhodla som sa, že sa zveziem s nimi. Samozrejme, nie na prístelke, to by som už v tomto veku nerozchodila. :)

Dve izby som rezervovala cez booking.com ešte uprostred mája a tešila sa ako si v Piešťanoch začiatkom júna tiež trocha oddýchnem. Posledný májový deň prišiel email s informáciou, že platbu za pobyt sa nepodarilo zrealizovať a ak ju neurobím, rezervácia sa zruší. Do nástupu na pobyt ostávali tri dni. Telefonovala som preto do hotela a prosila ich, aby mi umožnili platbu zrealizovať rozdelenú na dve časti alebo prevodom, pretože limit na platby debetnou kartou je len 2000€, čo bol dôvod prečo sa platba neuskutočnila. Ďakujem, ale po kreditnej karte netúžim. Pani z rezervačného oddelenia ma ubezpečovala, že to nie je nutné, nič sa nezruší a pokojne sumu za pobyt uhradím až na mieste. Že bankový prevod u nich trvá aj päť dní, takto to bude pohodlnejšie pre všetkých a nemám sa ničoho báť. Špeciálne som jej ešte kládla na srdce, že to má byť okrem iného darček pre rodičov k zlatej svadbe odo mňa a môjho brata, že pricestujú až z Košíc, a že neprežijem ak prídeme a povedia nám, že rezervácia sa zrušila. Nič sa nezruší, tvrdila a popriala mi pekný nadchádzajúci Deň detí. Milé..



PIEŠŤANSKÉ GALEJE ŠTARTUJÚ


Tretieho júna som aj s Avou v taške pricestovala vlakom do Piešťan a hneď na stanici zistila, že bankomat tam nenájdem. Chyba, chyba. Áno, viem, že je potrebné mať pri sebe vždy nejakú hotovosť, ale ja už peniaze skutočne nosím minimálne a nestihla som si ako na potvoru nejaký ten obnos vložiť do peňaženky spoliehajúc sa na to, že si predsa niečo z bankomatu vyberiem na stanici.

Druhé prekvapenie sa konalo s Boltom. :)) Žiadny totiž v Piešťanoch nefunguje. Len fyzické taxíky, za ktoré, aby ste zaplatili potrebujete čo? No hotovosť. A tak som sa po našťastie nie dlhej ceste natrieskaným vlakom ocitla na rozbitých piešťanských chodníkoch tlačiac svoju batožinu po najbližší bankomat.

Keď som si utrmácaná a spotená, s odretým chrbtom od ruksaka s Avou po príchode do hotela, ktorý je hneď na začiatku kúpeľného areálu pri Sklenom moste vypočula od recepčnej, že “ale pani Závodská, Vaša rezervácia bola zrušená, my pre vás nemáme nijaké izby”, asi si dokážete predstaviť, že seminár o nehneve by som viesť v tej chvíli rozhodne nemohla. A ani nikdy inokedy. Veľmi som sa hnevala, príšerne. Môj hnev by v tej chvíli dokázal rozmetať na cimpr campr celú Thermiu Palace len by tam to bahno lietalo, vŕŕ!

Keďže sa už nejaký ten rôčik snažím správať ako dospelá, nikto našťastie neutrpel ujmu na zdraví a zmohla som sa len na “To nemyslíte vážne?!” Recepčné sa naozaj snažili situáciu riešiť, bohužiaľ sme však prvú noc museli stráviť v úplne inom hoteli na konci areálu, v hoteli Esplanade. Previezli nám tam našťastie aspoň všetky naše veci, ale viete si zrejme predstaviť, že ak máte na vypnutie iba týždeň, a už sa vám takto stresujúco a zbytočne ukrojí jeden deň, nie je to nič príjemné. :/

Hotel Esplanade je síce štvorhviezdičkový ale veľmi pekný hotel rovno v kúpeľnom parku, a tiež vhodný aj na pobyt so psíkom, takže minimálne s Avou to bolo pomerne jednoduché. Utešovali sme sa tým, že aspoň vyskúšame hotely dva a budeme môcť porovnávať. Ďalšie ráno sme sa teda odubytovali, opäť nám previezli batožinu do Thermie a nádejali sme sa, že tu by sa už skutočne mohlo začať ono nikým a ničím nerušené oddychovanie..



SMOLA ALEBO SLOVENSKÝ ŠTANDARD?

To by ale nemohla zaznieť ďalšia nepríjemná informácia, že nám síce už zohnali izby, tie ale neboli v rovnakom štandarde aký som pôvodne objednávala, ani umiestnené vedľa seba. A tak sa stalo, že mňa s Avou šupli na štvrté poschodie do maličkej izby, v ktorej nebolo možné ani obísť posteľ, táto bola nižšia a nie taká pohodlná, a namiesto balkóna tam bolo len akési “pľuvátko”.

Rodičom prisúdili izbu na treťom poschodí, s pekným výhľadom na bazén, terasou a pohodlnou vysokou posteľou. Izba to bola prechodná, hoci dvere zostali zamknuté a bolo pred nimi kreslo a stolík. Tento detail nespomínam náhodou, ešte v našom príbehu zohrá svoju úlohu, žmurk. :)

Keď som zistila, že Ava by nasledujúci týždeň mala stráviť zatvorená v malej izbe, (len doplním, že poplatok za psíka je v Thermii 20€ na deň), bez prístupu na balkón, zavolala som mame, že ma to síce mrzí, ale izby si budeme musieť vymeniť, darček-nedarček, výročie-nevýročie, dôchodcovia-nedôchodcovia. To už bol ale môj 78-ročný otec dávno kompletne vybalený, komínky v skrini, vyložená kozmetická taštička, nohavice a košele na vešiakoch, kufor odložený a informácia, že sa má opäť kamsi sťahovať ho prepytujem riadne naštvala. :D Zvyšok dňa strávil trucovaním na novej izbe, my s mamou sme už odmietli strácať čas a išli sme do wellnessu.

O nič menej nepríjemnou bola informácia, že večera nebude v ten deň v plánovanom termíne od 18-21, ale až od 19:30, pretože v hoteli majú večer akciu pre pozvaných hostí. Nepotešili sme sa, zvlášť moji rodičia dôchodcovia nie sú zvyknutí večerať neskoro pretože im to nerobí dobre. Čo sa dalo robiť, museli sme vydržať.

Noc nám potom znepríjemňovali hostia z akcie, ktorí boli v záhrade hotela rovno pod našimi oknami hluční do neskorých nočných hodín. Takto som si oázu ticha a pokoja rozhodne nepredstavovala. Ani servis piatich hviezdičiek.

Špeciálne som vyberala termín pobytu tak, aby sa neprekrýval so žiadnym víkendovým koncertom Dary Rolinc a podobne, pretože to, čo sme naozaj chceli bol svätý pokoj a ticho. Fakt, že som teda pri rezervácii nedostala od hotela žiadnu transparetnú informáciu o tom, že v tomto čase tam plánujú nejaké akcie sa mi nezdá byť fér. Rovnako som si tiež napríklad pozerala pobyt v Budapešti, pretože by som rada konečne naživo stretla Judit a dievčatá, no aktuálne tam prebieha uzávera a obrovská rekonštrukcia Corwinovho mosta a hotely, ktoré pre mňa aj s Avou aj z iných dôvodov prichádzajú do úvahy to transparentne na svojich stránkach uvádzajú. Je iné ak musíte ísť niekam pracovne a nedá sa tomu vyhnúť, a iné ak si môžete dovoliť termín návštevy plánovať. Potom sa ja osobne obrovským žeriavom pod oknami hotela naozaj radšej vyhnem a prídem inokedy.

Ak vás už v tomto bode moje sťažnosti nebavia, je mi veľmi ľúto vášho jemnocitu ale bohužiaľ pre mňa to ešte stále nebol koniec. Pamätáte na priechodnú izbu? :)

Zobudiť sa na dovolenke o pol piatej nadránom na to ako sa celá vaša izba otriasa chrapotom pána obývajúceho susednú izbu naozaj nie je nič príjemné. Keby tam spali moji rodičia tak ako bolo plánované, nestalo by sa to. A keby stalo, mal by minimálne do môjho otca kto v tej posteli drgnúť, ak by chrápal. :) Po všetkých tých peripetiách keď som sa navyše už druhú noc poriadne nevyspala som už bola naozaj veľmi vytočená, pretože to jediné, čo som chcela bolo oddychovať a nie vkuse riešiť nejaké stresujúce situácie.

Strapatá a mrzutá som teda v župane zbehla dolu na recepciu pýtať si štuple do uší, a inak milý pán recepčný mi odporučil dať si do uší akurát tak vatový tampón z hotelového kozmetického balíčka, pretože nijaké štuple nemal.

Bontón, nebontón, päsťou som zabúchala na priechodné dvere môjho chrápajúceho suseda tak silno, že ho muselo na tej posteli minimálne nadhodiť, ale chrápanie aspoň na chvíľu ustalo. Zvyšok noci som potom strávila s malíčkami v ušiach v krkolomnej polohe. Áno, v päťhviezdičkovom hoteli.

Tu sa moje sťažujúce okienko pomaly ale isto končí, chvalabohu, už by ste toho viac zrejme ani nezniesli, chúďatká moje čitateľské. :)) Čo tam po nás, platiacich dovolenkároch. Máme byť radi, že po nás za vyše tritisíc eur nelozili šváby a nepadala omietka, všakže? Myslela som si. Čo by sme ešte nechceli, turisti akísi rozmaznaní, slovenskí, nevďační!



VŠETKO SA NA DOBRÉ OBRACIA. NAOZAJ?

Od tohto momentu, ak už len nerátam jednu neprimerane napaprčenú Rusku, na ktorú som sa vraj POZERALA, híííí!!!, čo v jej kultúre vraj nie je slušné a už už pocítila potrebu eskalovať konflikt z ničoho, ach aké symbolické, plynula naša dovolenka relatívne spokojne.

Užívali sme si termálny bazén, vírivku, aj fantastický plavecký bazén vo vnútri, krásnu hotelovú záhradu, vynikajúce raňajky aj večere a naozaj veľmi milý a úslužný personál. Rada spomínam aj na jeden príjemný hygge večer keď som si pred spaním na ČT pozrela film o záhadnom zmiznutí Agathy Christie Agatha s Vanessou Redgrave a Dustinom Hoffmanom, alebo dobrú juhoslovanskú zmrzlinu v meste.

Skúsila som aj tamojšie Zrkadlisko a Bahnisko v kúpeľnom dome Irma, ktorý je s hotelom prepojený. Desaťminútový kúpeľ v 39 stupňovej vode Zkadliska vás príjemne uvoľní, viac by ste ani nezvládli, voda je naozaj horúca. V Bahnisku je taká istá termálna voda ale na dne tohto bazéna pod krásnou kupolou je asi 30 centimetrová vrstva sírneho bahna. Nohou sa snažíte nabrať si ho čo najviac a celí sa ním ponatierať. Bahnisko i Zrkadlisko sú oddelené pre pánov i dámy a kúpele absolvujete nahí.

Po vylezení sa vždy napijete, po Bahnisku len pooplachujete termálnou vodou, ale pozor, nesprchujete sa. Zabalíte sa do suchej plachty a nasleduje tzv. suchý zábal. Ja som bola suchá približne tri minúty, potom som zacítila ako sa mi tvoria kropaje potu nad vrchnou perou a postupne zo mňa pot preráža na povrch na krku, hrudi, dekolte, pleciach a napokon na celom tele. Po dvadsiatich minútach bola plachta vrátane mňa úplne premočená, a bolo skutočne fascinujúce sledovať ako sa telo potrebuje zbaviť toľkého naakumulovaného tepla.

Túto procedúru naozaj vrelo odporúčam, fantasticky som si pri tom oddýchla.

Vyskúšala som aj hotelové fitko, v ktorom sme boli spolu dvaja, jeden pán a ja. Sledovať počas kardia z okna rybárov a plávajúcu vydru na mŕtvom ramene Váhu je naozaj tým, čo ani neviete, že ste v živote potrebovali. :)

Zvyšok dovolenky už našťastie naozaj plynul v sladkej záhaľke tak ako má, konečne som prečítala knihu môjho kamaráta Maroška Hečka Dedičstvo po barbaroch, ktorú mi daroval na štyridsiatku, doružova som sa vyspala a ustali aj tiky na pravom oku zo stresu a vypätia posledných dní.

tiež takto vyzeráte po infra saune? 👀

Takmer každý večer som končievala v parnej saune, ktorú milujem. Vyskúšala som aj infra saunu, ale buď neviem ako dlho v nej zotrvať pre najlepší efekt, alebo nie je pre mňa. Pretože som po asi 10-tich minútach mala totálne červený akoby spálený chrbát. Zostalo to našťastie bez následkov, ale ocenila by som keby hotel do saunového sveta zakomponoval info o účinkoch jednotlivých typov sáun aj presné informácie ako na to, tak ako som to videla napríklad v Luhačoviciach.

Z hotelových služieb som tesne pred odchodom vyskúšala ešte manikúru, odporúčať vám to ale žiaľ nemôžem. Z úcty k milej kozmetičke a manikérke v jednom to bližšie rozoberať nebudem. Začala ale na instagrame na moje odporúčanie sledovať nejaké manikérky, tak možno budete mať neskôr lepšiu skúsenosť, alebo aj nie. :)



KONŠTRUKTÍVNA KRITIKA

Ďalšie moje odporúčania ako zlepšiť hotelové služby som už adresovala priamo hotelovej manažérke, ktorá si so mnou po tom ako sa jej doniesli všetky informácie o našich pobytových strastiach, dohodla stretnutie v hotelovom bare. Za všetky komplikácie sa niekoľkokrát úprimne ospravedlnila, naozaj bola ochotná konštruktívne hľadať riešenia nie vinníkov, a služby hotela dobudúcna zlepšovať. Ak už nič iné, tento prístup naozaj kvitujem a vážim si. Ako bolestné sme dostali 10% zľavu na pobyt, obed v hotelovej reštaurácii grátis (mali sme objednanú polpenziu bez obedov), neskorší check-out v deň odchodu, na izby nám priniesli drobné občerstvenie, a mne aj balíček štupľov do uší a misku pre psíka.

Apropó psíky. Pani manažérke som navrhla, že by nebolo odveci keby hostia, ktorí využijú túto hotelovú možnosť a ubytujú sa so psíkom dostali na izby aj nejaké tmavé uteráky. Čierne, tmavomodré, tmavohnedé napríklad… Pomohlo by to oddeľovať uteráky hostí od tých psích. Pretože ani doma neperiem Avine uteráky spolu so svojou bielizňou.

Z domu som si síce pre ňu uterák priniesla, nakoniec som sa ale rozhodla používať hotelové, pretože, prečo nie? Platila som predsa extra príplatok 140€ len za ňu. Rovnako tak som jej každé ráno nosila z raňajok varené vajíčko a sem tam aj kúsok uhorky alebo pár kúskov ovocia. Nech z toho holka zlatá tiež niečo má. :) Rovnako tak by samozrejmosťou mohli byť misky na vodu a krmivo a vrecká na exkrementy, ktoré v celom areáli kúpeľov chýbajú. Rozhodne by to majiteľom ušetrilo nejaké to miesto v batožine, ak by na takéto drobnosti nemuseli myslieť.

Pani manažérka si všetko zapísala, vrátane požiadavky na jablká alebo banány a sezónne domáce ovocie v ponuke reštaurácie a ja chcem veriť, že tieto drobnosti im dobudúcna naozaj pomôžu zlepšiť služby. Pretože secesný hotel Thermia Palace je skutočne krásne miesto, rovnako tak si ale zasúži absolútne špičkový servis a žiada sa mi povedať aj nejaké tie spôsoby hostí, ehm..



ACH TÁ ARISTOKRACIA

napríklad okuliare na stôl tiež nepatria, tak ako čokoľvek ostatné, čo nie je súčasťou stolovania, takisto lakte :)

Kúpeľný hotel Thermia Palace je prvý päťhviezdičkový hotel na Slovensku, a svoje brány po prvý raz otvoril v roku 1912. Reštaurácia Grand je bohato zdobená a nájdete tam napríklad aj originál Muchu. Žiaľ aj tú s malým m, nielen dielo Alfonza Muchu “Buď pozdravený, požehnaný prameň zdravia“. V luxusnej reštaurácii naozaj nemajú muchy čo hľadať.

Veľmi sa mi tiež nepáčilo keď za sebou niektorí hostia nechávali po konzumácii na obrusoch totálnu spúšť, nehovoriac o plytvaní jedlom, ktorého si poniektorí naberali neúmerne veľa a nepodojedali ho. Takéto jedlo už hotelová reštaurácia nemá šancu posunúť ďalej tým, ktorí možno hladujú, aj keby chcela.

Taktiež sa absolútne nehodí tlieskať a hlasito burácať na sprievodnú hudbu k raňajkám a večeri, nie je to koncert, takže výkriky bravo a bujarý potlesk v takejto situácii naozaj vyznievajú neprimerane. Sprievodná hudba by zároveň naozaj mala byť sprievodná, to znamená prísluchová, potuteľná, hostia by sa mali stále počuť navzájom aj spolu s personálom. Ak sa mám niekde cítiť príjemne nevyhovuje mi rinčanie riadu, zvuky doliehajúce z kuchyne, vrava hostí, to všetko ešte znásobené nejakou hlasnou hudbou. Lebo to spolu vytvára všetko len nie príjemnú atmosféru, v ktorej chcem jesť.

Dobré spôsoby, milá obsluha, pekné stolovanie, pekný odev pri raňajkách alebo večeri, welness, terasa, jedlo, ktoré za mňa prichystal niekto iný, čisté obliečky a uteráky, kvalitná posteľ, to všetko je pre mňa príjemný bonus, ktorý si na dovolenke vychutnávam, a za ktorý platím, to isté platí pre detaily ako je napríklad bidet v kúpeľni alebo zväčšovacie zrkadlo.

zväčšovacie zrkadlo s osvetlením, pravá láska

láska!

Bidet v Thermii nie je, v Esplanade áno, zväčšovacie zrkadlá v kúpeľni ponúkajú oba hotely, a také je odvtedy aj na mojom vysnívanom zozname želaní.

Pretože líčiť sa pri 15-násobnom zväčšení bolo pre moje linky na padajúcich viečkach požehnaním a nutne také MUSÍM MAŤ!

Totálne som sa zamilovala a odkedy som sa vrátila hľadám nejaké, ktoré by sa mi páčilo aj spĺňalo všetky moje požiadavky. Zatiaľ neúspešne. :(

Absolútne mi neprekáža, že vidím svoje póry 15x väčšie, to líčenie sa s líčením v bežnom zrkadle naozaj nedá porovnať a myslím, že to s vekom oceníme viaceré. Platí takisto pre odstraňovanie chĺpkov.

Toto je teda aktuálne moja misia, nájsť zrkadlo, s ktorým by som sa na svoje líčenie očí tešila aj v 50-tke, 60-tke aj 70-tke.



DOVOLENKOVÁ RUTINA

Na dovolenke som sa rozhodla vyskúšať niektoré zo vzoriek, ktoré sa u mňa nakopili.

Nemusí to byť vždy dobrý nápad, ale pokiaľ ide o nejaké neutrálne typy produktov ako sú čistiace balzamy, odličovače alebo denné a nočné krémy či séra s nepodozrivými ingredienciami, nemali by vás nemilo prekvapiť ani v prípade, že pre vašu kožu budú nové.

S hlbokým zármutkom týmto oznamujem, že Rich Cream od Augustina Badera je fantastický a veľmi sa mi to s ním páčilo. 7ml vzorka mi vydržala ešte ďalšie dva týždne po návrate a skutočne som si ho veľmi užívala. Naša aféra sa zrejme už nikdy nezopakuje, fňuk, vzhľadom na cenu tohto prekliateho krému, Agustinus Bader je ale naozaj macher, pretože ten krém je skutočne unikátny a všetkým pleťologičkám aj milovníčkam kozmetiky by som dopriala raz ho vyskúšať. Pri prvom dotyku s kožou mi konzistenciou pripomínal klasickú hutnejšiu Niveu v modrom plechovom obale, pri rozotieraní však emolientná hmota uvoľňovala prekvapivú mieru hydratácie. Na noc a pre zmenu oproti mojim ľahším krémom sa mi veľmi páčil.

Páčilo sa mi ohromne aj First Care Activating sérum od Sulwhasoo, Neogen esencia je štandarne výborná, takže takáto mini verzia, ktorú som zobrala z Yesstyle aj pre mojich patrónov sa mi veľmi šikla. Domíňala som tam zároveň hydratačné sérum od Beauty of Joseon, vystriedalo ho milované G&G sérum Stress Less. Očný krémik od Lancôme ma ktovieako nenadchol, ale keď už má človek vzorku nevyhodí ju predsa do smetí, no nie?

Ako denný krém som si sebou vzala tiež vzorku U beauty - Superhydrator. Pre moju mastnú dehydrovanú pleť je ale na deň príliš výživný, spolu s SPF a makeupom som sa potom v priebehu dňa dosť leskla. Je to vcelku logické keďže obsahuje pomerne dosť veľa emolientov ako bambucké maslo, skvalán, arganový, hroznový, marakuja, aj avokádový olej, vitamín E, pantenol, KH, SAP, SD, okrem nich aj niekoľko peptidov, glutatión, laktobionovú kyselinu aj trocha mliečnej a glykolovej. Je to napriek výraznej parfumácii, ktorá mi niečím pripomínala ovocno-medovú vôňu veľmi zaujímavý krém, ale skôr na noc, chladnejšie obdobie alebo veľmi suchú pleť.

Rovnako tak som neskákala po plafón z čistiaceho želé so skvalánom od Biossance. Po nanesení má formu olejového gelu, ku ktorému keď pridáte vodu, zmení sa na olejové odličovacie mlieko. Myslela som si, že mi bude stačiť aj na odličovanie aj na čistenie, nijako zvlášť ma ale nenadchol. Prekážala mi aj jeho parfumácia a musím povedať, že som sa potom doma opäť veľmi tešila z Jelly Jokera. Pre mňa je to momentálne bezkonkurečný čistiaci gel :) Rovnako tak som sa už tešila aj na svoj niacinamid.

Retinoidy aj všetky kyseliny som na týždeň nechala doma, pred odchodom som si ešte capla tretinoín, a zobrala si so sebou iba Metroruboril A.Z., ktorý som si počas dovolenky dala asi 2-3x ako masku na polhodinu. Na udržanie čistoty mojich pórov, prevenciu proti škvrnám zo slnka alebo po vyrážkach a na rosaceou citlivú kožu, ktorú by náhodou mohlo roznietiť saunovanie, či slnko a teplo to stačilo.

Ako SPF som na tvár mala moje najobľúbenejšie SPF of Garnier, na telo nový objav od Astrid.

Počas dovolenkového týždňa mi chvalabohu nepribudli nijaké nové vyrážky hoci som bola približne týždeň pred začiatkom mojej periódy. Vďačím za to okrem celoročnej systematickej kozmetickej starostlivosti stále aj mäte a DIM-u. Ak ste o nich ešte nečítali, písala som o nich tu. Moje hormonálne akné je už odvtedy našťastie pod kontrolou, len sem tam sa mi ešte kde tu upchá nejaký pór, spraví vyrážka a zanechá po sebe neželanú stopu.



KONIEC DOBRÝ, VŠETKO DOBRÉ

Po namáhavejšom začiatku sme napokon predsa len v Piešťanoch strávili pekný čas a podarilo sa nám aj oddýchnuť si. Ja som si pre zmenu užívala realitu a dala na päť dní zbohom virtualite, rodičia si dôkladne vymasírovali kríže a zvestovali mi, že sa im podarilo aj pribrať, z čoho sa v našej rodine zvykneme tešiť. :)

Celkovo je hotel Thermia Palace príjemným miestom na oddych ak to, čo hľadáte je wellness. Okolitý Váh je veľmi vľúdny, príjemné chvíle môžete stráviť aj na zrekonštruovanom kúpalisku Eva, ktoré je rovno oproti hotelu a pre psíky, áno, aj pre krehké a bojazlivejšie chrtíky je okolie Váhu ako stvorené na prechádzky a hru.

Avu síce nepovažujem za bojazlivejší typ chrtíka, veľmi rada behá, a hoci sa vody bojí, popri Váhu sa veľmi rada vybehala. Rovnako si viem predstaviť možnosť požičať si bicykle a po Piešťanoch sa presúvať na bicykli, vedľa Váhu sa však aj celkom dobre pokorčuľujete ak napríklad prichádzate autom a toto všetko si doň môžete napratať.

Pokiaľ ide o stravovanie mimo hotela, obed sme raz vyriešili objednaním pizze priamo na izbu. Pizzu pečú v hoteli Esplanade a ich ponuku nájdete aj priamo v hoteli Thermia Palace, keďže hotely spolupracujú, čo je fajn. Raz sme boli na obede v neďalekej reštaurácii v meste a ja som zvyšok pobytu v pohode prežila aj na kuracích, či tofu poke miskách z pobočky Regal Burgeru, ktorú tu tiež nájdete. Keďže raňajky i večere sme mali niekoľkochodové a naozaj výdatné, na obed sme toho veľa nepotrebovali.

Bola by som celkom zvedavá ako môže vyzerať pobyt v Thermii v zime, ako majú napríklad ošéfované zimné používanie vonkajšieho termálneho bazéna, či vám nehrozí, že sa v jeho okolí pošmyknete, a či vám pri prechode z bazéna dovnútra nie je zima, alebo ako to celé funguje. Stráviť napríklad jedny Vianoce alebo Silvester práve v hoteli a vyhnúť sa každoročnému domácemu chystaniu, prípravám a tomu, čo už toľké roky dôverne poznáme by mohla byť celkom príjemná zmena. Ak sa tam náhodou rozhodnete rezervovať si termín, pozor na booking.com a debetné karty. :)






















©Zuzana Závodská