Hada Labo – Japonské umenie hydratácie

V živote sa mi stalo pár skvelých vecí, za ktoré som vďačná. Ako napríklad, že viem čítať, bicyklovať sa a bola som v obývačke u Martina Hubu. I know ♡

Snímka089.jpg

Ale nie, ešte nemôžem umrieť. Mojím veľkým doteraz nesplneným snom je navštíviť Japonsko, a hoci sa mi to zatiaľ nepodarilo, aspoň som mala šťastie na ľudí, ktorí mi odtiaľ priniesli, čo som im nadiktovala. 

Že sú výrobky Hada Labo veľmi fajn v pomere cena výkon som už písala a hovorila mnohokrát, teraz vám ponúkam podrobného sprievodcu jednotlivými druhmi, ktoré som osobne vyskúšala.

 

HADA LABO GOKU-JYUN CLEAR LOTION 170 ml

Čo v tom je

náhradné balenia vychádzajú myslím ešte o čosi lacnejšie ako pôvodné fľaše

náhradné balenia vychádzajú myslím ešte o čosi lacnejšie ako pôvodné fľaše

Water, Butylene Glycol, Glycerin, Disodium Succinate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxyethycellulose, Methylparaben, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Succinic Acid

Čo to robí

Instantne hydratuje kožu. Glycerín a tri formy kyseliny hyalurónovej tu má konzistenciu hustejšej, viskóznejšej tekutiny, ale sérum to nie je. A nie je to ani vodové tonikum ako ho možno poznáte. Správa sa miestami ako sérum a pre niekoho aj ako krém. Závisí od vás a potrieb vašej kože. Na dovolenke v trópoch alebo v priestore s vlhkým vzduchom vám úplne postačí samo o sebe. Ak máte dehydrovanú pleť ale nechcete žiadne hutné vrstvy, môžete ho v rutine použiť viackrát, pridať aj sérum, emulziu, esenciu, ampulu, mlieko, krém a olej. Môžete si doň namáčať celulózovú utierku a spraviť si vlastnú sheet masku, pridať ho do masky na vlasy, alebo sa v ňom strašne dekadentne vykúpať.

Pre koho je vhodné

Pre každého človeka na tejto planéte, či žije v Austrálii, Papue Novej Guinei, Severnom póle alebo Zanzibare. Okej, tým Severným pólom si nie som istá...
Pre normálnu aj mastnú, aj starnúcu, aj citlivú, toto lotion je najpredávanejším produktom Hada Labo a je aj najuniverzálnejšie. Ak chcete niečo od nich vyskúšať a neviete čo, tak už viete.

 

HADA LABO GOKU-JYUN LIGHT LOTION 170ml

light lotion je to v strede, so zeleným nápisom, vľavo krém, vpravo mlieko

light lotion je to v strede, so zeleným nápisom, vľavo krém, vpravo mlieko

Čo v tom je

Water, Dipropylene Glycol Dimethyl Ether, Alcohol, Glycerin, Disodium Succinate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Methylparaben, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Succinic Acid

Čo to robí

Rovnako hydratuje pokožku, akurát je konzistenciou redšie, vodnatejšie a ľahšie ako to klasické. Obsahuje alkohol, ktorý v tomto prípade substanciu riedi. Ak sa vám práve zježili chlpy, pozrite si moje video o alkohole v kozmetike, a potom vynášajte súdy. Inak sú aj v tomto toniku tri typy kyseliny hyalurónovej a glycerín.

Pre koho je vhodné

Pre každého, kto chce bazálne hydratovať svoju tvár, nechce za to vyhodiť veľa peňazí, neznáša hutné a lepkavé produkty a jeho pokožka prirodzene produkuje dostatočné množstvo mazu. Toto tonikum má konzistenciu čírej vody, takže v rutine pleť nezaťaží. Ak vaša pokožka nie je dehydrovaná, ale iba mastná, bude vám stačiť. Ak máte suchú, dehydrovanú, starnúcu alebo veľmi senzitívnu pleť, toto nie je pre vás.

 

HADA LABO GOKU-JYUN PREMIUM LOTION 170

Čo v tom je

Water, butylene glycol, glycerin, PPG-10 methyl glucose ether, hydroxyethyl urea, sodium acetylated hyaluronate (super hyaluronic acid), sodium hyaluronate, hydrolyzed hyaluronic acid (nano hyaluronic acid), hydroxypropyltrimonium hyaluronate (skin absorbent type hyaluronic acid), sodium hyaluronate crosspolymer (3D hyaluronic acid), aphanothece sacrum polysaccharide (sacrum), hydrogenated starch hydrolysate, glycosyl trehalose, diglycerin, sorbitol, pentylene glycol, triethyl citrate, carbomer, polyquaternium-51, PEG-32, PEG-75, ammonium acrylates crosspolymer, disodium EDTA, potassium hydroxide, diethoxyethyl succinate, disodium succinate, succinic acid, phenoxyethanol, methylparaben

Čo to robí

Výdatne hydratuje a aj zvláčňuje pleť vďaka urei a piatim druhom kyseliny hyalurónovej. Urea je prirodzene súčasťou našej pokožky a takzvaného NMF/ natural moisturizing factor/ prirodzene hydratujúceho faktora. Jej funkciou je udržať kožu hydratovanú a chránenú. Toto je absolútne skvelé hydratačné a skutočne premium tonikum hutnejšej gelovitej konzistencie, najhustejšie spomedzi všetkých Hada Labo toník. Tak ako všetky tri druhy, najskôr po nanesení lepí, treba ho do pokožky jemne vklepávať, tak ako to robia muži s vodou po holení. Keď sa vstrebe, už nelepí.

Pre koho je vhodné

Pre ľudí so suchou, dehydrovanou a starnúcou pleťou, ktorí chcú maximum kvality za minimum peňazí. Na amazone som ho tuším videla aj za 11-12€ eur...nie je o čom.

 

HADA LABO GOKU-JYUN MILK 140 ml

Čo v tom je

Water, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-12 Olefin), Dipropylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Behenyl Alcohol, Carbomer, Dimethicone, Disodium EDTA, Glyceryl Stearate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Methylparaben, PEG-20 Sorbitan Isostearate, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Propylparaben, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Stearyl Alcohol, Triethanolamine

Čo to robí

Hydratuje, zvláčňuje a premasťuje a vytvára na koži jemnú ochrannú bariéru pred stratou vlhkosti. Môže sa používať samostatne alebo spolu s tonikom. Má konzistenciu veľmi ľahkého mlieka. Mastnopleťoví s ním môžu fungovať ako s ľahkým krémom, suchopleťovým a dehydrovaným pomôže udržať hydratáciu zo zvlhčujúcich produktov a sér. Možno doplniť sérom, olejom alebo hutnejším krémom.

Pre koho je vhodné

Pre každého kto hľadá ľahké a stredne okluzívne hydratačné mlieko s troma typmi kyseliny hyalurónovej, glycerínom, olejovými triglyceridmi a silikónom. Určite pre ľudí so suchou pleťou ako ďalší hydratačný krok. Je vhodné aj na riedenie vašich krémových aktív, ja ním riedim napríklad Skinoren.

 

HADA LABO GOKU-JYUN CREAM

Čo v tom je

Water, Glycerin, Diglycerin, Dipropylene Glycol, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Behenyl Alcohol, Carbomer, Dimethicone, Disodium EDTA, Glyceryl Stearate, Methylparaben, PEG-20 Sorbitan Isostearate, Phytosteryl/Octyldocecyl Lauroyl Glutamate, Propylparaben, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Stearyl Alcohol, Triethanolamine

Čo to robí

Výživný gelový krém vďaka kyseline hyalurónovej v dvoch formách hydratuje, zjemňuje a vďaka skvalánu aj zľahka premasťuje a vyživuje pokožku. Získanú vlhkosť v nej pomocou silikónu aj spomínaného skvalánu uzamkne. Dá sa používať samostatne na vlhkú pleť ako základná hydratácia a ochrana pred TEWL, alebo aj spolu s ostatnými Hada Labo produktami pre extra hydratáciu a výživu.   

Pre koho je vhodný

Pre každého kto má rád ľahké gelové krémy, ktoré okrem hydratácie aj vyživia. Dá sa použiť aj ako maska na spanie. Pleť je po ňom krásne napumpovaná vlhkosťou, vláčna a pružná. Ak odmietate 150 tisíc krokovú kórejskú rutinu, môže vám stačiť aj jeden jediný tento krém na vlhkú, precízne vyčistenú pleť.  

 

グランドファイナル / GRANDE FINALE

Hada Labo ako značka spadá pod krídla koncernu Rohto. Známa je pre svoje cenovo dostupné a jednoduché, no pritom efektívne a ľahké toniká, mlieka a krémy s kyselinou hyalurónovou. V Ázii sa jedna fľaša ich najznámejšieho hyalurónového tonika predá približne každé dve sekundy.

Pokiaľ ide o hydratáciu kože je funkcia kyseliny hyalurónovej nezastupiteľná. Iste, existuje mnoho zaujímavých a kozmeticky elegantnných výrobkov s touto ingredienciou s hipsterským alebo posh prístupom, pomer cena výkon je však stále pre dosť ľudí na tejto zemeguli tým najdôležitejším meradlom. No a prečo platiť za pomerne lacnú ingredienciu premrštené sumy keď nemusíme, hejže.

Hada Labo výrobky obsahujú dosť veľa typov kyseliny hyalurónovej, sú efektívne, neparfémované, objemné a cenovo dostupné. Žiadny kozmetický nonsens s našľahaným marketingom, len bazálne, no zato fungujúce zloženie. Okrem tváre ich možno používať aj na telo a sú tiež rodovo nediskriminujúce. Pokiaľ nie ste špecificky alergickí na parabény alebo silikóny, nemali by ste mať s nimi žiadne problémy. A ak ste náhodou nejaké zaznamenali tak choďte a už nehrešte....Srandujem, jasné, že s vami súcitím a už si také nekupujte :P