Novembrové rúžovanie

Niet melancholickejšieho mesiaca ako je november. Mrazí, spomaľuje, tíši a pripravuje. Na zimu, ticha a spánku čas, na pokoj aj novú nádej v nás...

Zlatisté, bronzové, žltkasté, či oranžové teplé tiene na očiach v kombinácii so studenšími a sýtymi odtieňmi na perách, to asi už navždy zostane jedna z mojich najmilovanejších líčiacich kombinácií, ak nie najmilovanejšia, tiene Smokey Eye Dram…

Zlatisté, bronzové, žltkasté, či oranžové teplé tiene na očiach v kombinácii so studenšími a sýtymi odtieňmi na perách, to asi už navždy zostane jedna z mojich najmilovanejších líčiacich kombinácií, ak nie najmilovanejšia, tiene Smokey Eye Drama Kit od Max Factor v odtieni 03 Sumptuous golds, na perách KIKO pencil lip gloss v odtieni 12 Wine Red

JESEŇ V KOZMETICKEJ TAŠTIČKE

S poéziou je to ťažké, hej, hej. Sprostredkovať v slovách ono významové chvenie, netrúfam si. Ale viete čo? Rovnako poeticky k jeseni pristúpite aj keď si len, celkom prozaicky, narúžujete pery.

Všetky ťažšie a sýtejšie odtiene rúžov, na ktoré na jar a v lete nemám náladu, pretože vtedy chcem všetko šťavnaté, v rozpuku, ihravé a jasajúce, tak presne takým svitá na lepšie časy práve teraz, na jeseň.

Plné odtiene vínovej, čokoládovej až baklažánovej, všetky farby jesene, na ktoré si len spomeniete, milujem! Je v nich čosi teplé, mäkké a sýte, stále živé, planúce a kypiace, no pritom zároveň pomaly, pomaličky odchádzajúce, odkvitajúce, slabnúce až umierajúce. Asi práve ono krehké spojenie života a smrti ma na jeseni baví.

A ak vám stále hovorili, že ste na sýte odtiene ešte primladé, prípadne vás už najnovšie zasa varujú, že ste na ne už naopak pristaré, je najvyšší čas! Lebo..už troubějí, už troubějí, na horách jeleni….

AKO NA TO

Keď sa rozhodnete pre sýty rúž a minimálny zvyšok, začnite perami. Sýte farby sú neúprosné, odhalia a zvýraznia všetky ostatné červené miesta na tvári, preto sa zvlášť venujte pleti a zamaskujte prípadné nedokonalosti. Rovnako ak začnete ústami, pomôže vám to doladiť správne množstvo farby na lícach. Ani veľa, aby ste nevyzerali zmaľovane, ani málo, aby ste nepôsobili plocho a bez života. Na fotke ešte nemám žiadny makeup, môžete vidieť začervenanie okolo nosa a stopy po vyrážkach. 

A ešte, ak sa rozhodnete pre look založený na precíznom vzhľade pier, vyčleňte si na to dosť času. Väčšina skúsených vizážistov vám potvrdí, že namaľovať dokonalé a symetricky presné, no pritom nezmachlené pery je väčšia výzva ako kadejaké linky. Pche!

Túžite po krásnom červenohnedom odtieni melancholického zamatu, ktorý vás aspoň trocha priblíži k odtieňom, aké používali herečky zlatej éry Hollywoodu? Nemusíte si hneď kupovať nový rúž. Celkom postačí, ak navrstvíte na seba svoje obľúbené odtiene a vytvoríte si vlastný. 

Ja som zmiešala svoj Lancôme L´ABSOLU ROUGE v odtieni Brun Légende s Dior ROUGE DIOR v odtieni 743 Zinnia Red

Lancôme Brun Legende je jemná hnedá s nádychom perlete, s teplým, červenohnedým podtónom. Dior Zinnia Red zasa jasná, žiarivá, malinovo červená s modrým, studeným podtónom. Ich zmiešaním vznikne na perách presne taká farba akú som chcela. A za všetko môžu jedny obyčajné náušnice...

Moje pery sú mierne nesymetrické, pravý kopček mám nižší ako ľavý, veľmi pekne to však dokáže korigovať ceruzka na pery. Že ešte nijakú nemáte? Nuž, vekom sa kontúry pier pomaličky rozpíjajú a strácajú, zaobstarajte si teda určite nejaké v nude odtieňoch. Budú vyzerať prirodzene, aj keď ich použijete bez rúžu. 

Moja obľúbená je napríklad Nb.7 v odtieni Nude, alebo Bourjois. A veľmi túžim vyskúšať Lip cheat Lip Liner od Charlotte Tilbury v odtieni Pillow talk. Vyzerá to byť prekrásna nude farba. 

 

 

 

Aké sú vaše obľúbené jesenné rúže? Máte aj vy svoje tajné "neviditeľné" kontúrky, ktorými, ako sa vraví, "šalíte svet"? Napíšte mi o nich, budem sa tešiť. A ťuknite na malé srdiečko od článkom, ak sa vám páčil, prípadne zdieľajte, ak by sa mohol páčiť aj niekomu inému. Merci.