Denná rutina

Od momentu keď ráno rozlepím oči až po zamykanie dvier a opustenie bytu. Ak chcete vedieť ako vyzerajú moje rána, a bez čoho sa nezaobídem, čítajte ďalej. Instanté krasologičky už teraz sklamem. 5, 10, a dokonca ani 15 minút mi to netrvá...:)

HYDRATÁCIA zvnútra

Vždy keď sa ráno zobudím, zatiaľ sa mi to už niekoľko desiatok rokov darí, ako prvé sa napijem vody. Naplním si vždy pred spaním sklenený krčah a do rána ma v ňom počká voda izbovej teploty. Šupnem do seba za pohár a odkráčam do kúpeľne. 


Ak vám prijímanie tekutín spôsobuje stres, ba sa vám až bridí, investujte do pekného pohára. Aj pohár na vodu môže vyzerať dobre, a vôbec, všetko čo nás obklopuje by mohlo dobre vyzerať, a hneď by sa nám krajšie žilo. 

Keďže telo cez noc odpočívalo a regenerovalo svoje bunky, a zvyčajne 8 a viac hodín nedostalo prísun tekutín, po zobudení je skutočne nevyhnutné mu ich dopriať. 


ČISTENIE

V kúpeľni si na prsty vytlačím trocha čistiaceho krému/odličovacieho mlieka, dôkladne rozmasírujem na suchej tvári, neskôr prsty navlhčím vodou a tvár premasírujem, do teplej až horúcej vody namočím handričku alebo celulózovú hubku a zotriem. (Ak som spomínala, že priamo na tvár horúca voda nepatrí, stále na tom trvám, toto je však niečo iné, látka privysokú teplotu nikdy neudrží, je to teda v poriadku) Na záver opláchnem tvár vodou, očnému okoliu doprajem pár šplechov najstudenšou aká tečie. Tvár napokon osuším jemným prikladaním uteráka na to určeného. 
Takto osušenú pleť potom pretriem tonerom, ktorý si momentálne vyrábam riedením jablčného octa, minerálnej vody Evian a ružovej vody. Pretriem ním aj krk a dekolt. 

 

HYDRATÁCIA zvonka alebo čím KYSLEJŠIE tým LEPŠIE

Toner je veľmi dôležitým krokom pred použitím akejkoľvek ďalšej starostlivosti. Obzvlášť tie/tí, ktoré/í máte akné, ale aj ostatní, zapamätajte si: 

 cieľom je udržať pleť a aj starostlivosť o ňu čo najkyslejšiu!

Pleť má prirodzene ph okolo 5-6, to znamená, že ho na tejto úrovni chceme aj udržať. Čím kyslejšie to bude na vašej tvári, tým sa budete sladšie usmievať, lebo vás nebudú trápiť vyrážky a iné egonahryzkávajúce pľuhavstvá. 

Penivé gély sú to najhoršie, čo môžete na aknóznu alebo mastnú, či zmiešanú pleť, ale aj na suchú použiť. Spôsobia totiž, že vaša pleť bude zásaditá. A taká, ako píše na svojom blogu Caroline Hirons, sa správa tzv. ako Petriho miska pokiaľ ide o nedokonalosti a zápaly. 

Po toneri nanesiem okolo očí chladivý roll on,  nerezovou guličkou nános do okolia očí dôkladne vmasírujem. Nasleduje tvz. nosič hydratácie, niečo ako "kozmetický Cháron", akurát nás neprevezie cez mýtickú rieku Acherón v podsvetí, ale umožní séru, alebo oleju, aby sa lepšie rozotierali, vstrebali a pomôže v pleti vlhkosť udržať. Ja používam čistú ružovú vodu. Dôležité je, aby ste sa vyhli hydratačným vodám, ktoré obsahujú alkohol. Ak trocha alkoholu obsahuje povedzme váš toner, a vyhovuje vám jeho používanie, pretože potrebujete extra dávku dezinfekcie, v každom ďalšom prípravku sa mu už ale určite vyhnite. 

Pri vode sa ešte pristavím. Veľký mýtus vznikol okolo tzv minerálnych vôd v spreji. Ak ste ich niekedy použili tak viete, že v skutočnosti vás osvieži spŕška kvapôčok na tvári, ale keď voda vyschne, na koži zostane pocit sucha. To je presne ono. Koža nie je uspôsobená vodu vstrebať, voda sa na nej odparí a ešte viac ju dehydruje. 

Lepšie sú v tomto prípade rôzne kvetinové vody, alebo hydrosóly s obsahom kyseliny hyalurónovej a rôznych rastlinných výťažkov. I ja si už musím nejaké ďalšie zaobstarať. 

Na takto navlhčenú tvár nanesiem sérum a vmasírujem. Na to celé ešte príde denný hydratačný krém, najlepšie s SPF, množstvo vo veľkosti hrášku nanesiem na celú tvár, extra dávku potom na krk a dekolt. 

Môže sa vám zdať, že taká procedúra trvá veky, v skutočnosti to nie je viac ako 10 minút. Ja by som to ale pravdepodobne robila aj keby to trvalo dlhšie a vôbec by mi to neprekážalo, práve naopak. Dokážem natieraním sa kadejakými masťami a vodičkami stráviť celé hodiny.  Čo hodiny, dni sú mi málo!Nevýslovne ma to upokojuje a pri celom procese sa mi na tvári rozhostí blaženosť. :) O koho sa chcete starať s láskou ak to neviete dopriať sebe? 

Potom si ešte natriem pery balzamom, idem si zaliať čaj, väčšinou zelený a spraviť raňajky, obliecť sa (čo si oblečiem, obujem, akú kabelku  a topánky si dám, to si vždy premyslím už večer pred spaním, v ideálnom prípade..vrátane doplnkov). Nakoniec sa nalíčim. 

Ráno ako vidíte, mám rada pokoj a pohodu, neznášam náhlenie. Rána milujem hádam najviac z celého dňa, svoje rituály a zvyky. Koniec sveta preto nastáva ak zaspím...