BEAUTYDERM- kozmetické ošetrenie s Institut Esthederm

Áno, čítate dobre, bola som na kozmetike. Ja! Ak si ešte pamätáte, čo je pre mňa pri návšteve kozmetického salóna dôležité, viete aj, že ich nenavštevujem často. Ak ste pozabudli, pamäť si môžete osviežiť tu.

Keďže už mám aké také “kozmetické konexie”, bolo by hriechom nevyužiť ich. A čo viac si môžete priať, ak vám pleť ošetruje sama organizátorka slovenského kozmetického podujatia roka, skúsená kozmetička a zároveň predsedníčka skúšobnej komisie Slovenskej živnostenskej komory, ktorá rozhoduje aj o tom, kto sa kozmetičkou stane a kto nie?!

S pani Ildikó Drgoňovou sme sa na ošetrení dohodli už dávno, ale dlho sa nám nedarilo zladiť termíny. Až padol výber na poslednú novembrovú stredu.

Aby bol aj váš zážitok autentickejší, rozhodla som sa priebežne mapovať ten môj a natočiť pre vás pár videí. Tu je prvé z nich :

Po dlhom čase na kozmetike. Tentoraz v salóne Beautyderm. Viac na AestheBlogu na www.aestheholic.com

 

Ak sa chystáte na kozmetiku, ešte pár rád, ktoré vo videu nezazneli:

  • ak čo i len trocha môžete, voľte skôr skôr večerné termíny ošetrenia, oddýchnete si, po kozmetike idete rovno domov, nie ste už nútená použiť makeup, ani si pleť ešte raz čistiť, pokožka má čas vstrebať všetko dobré, čo vám na ňu kozmetička naniesla
  • ak je to možné, choďte na kozmetiku odlíčená, čas, ktorý kozmetička strávi odstraňovaním vášho makeupu mohla venovať masáži, alebo iným veciam, aj keď vás tak či tak odličovať bude
  • minimálne deň pred kozmetikou sa vyhnite odstraňovaniu chĺpkov na tvári, nepoužívajte kyselinové tonery ani retinoidy, ak ste ich použili, kozmetičku na to vopred upozornite

 

BEAUTYDERM

Po príchode do tohto kozmetického salóna sa cítite akoby ste sa práve z internátu vrátili domov k mame. Je tam ticho, teplo, voňavo a útulne, aj hudba hrá len tak akosi potuteľne. Pani Ildikó mi ponúkla čaj a ja som si zatiaľ odskočila na toaletu. Tiež na to preventívne myslite, aby vás mechúr neprekvapil uprostred masáže.

Na začiatku, aby sa pani kozmetička ľahšie rozhodla, čo vlastne bude robiť, sa ma povypytovala na moju aktuálnu starostlivosť. Zhodli sme sa, že budeme primárne riešiť najmä dehydratáciu. Tú som označila za svoje aktuálne pleťové trápenie číslo jeden.

Potom som sa do pol pása vyzliekla a obliekla si uteráčikové bolerko. Už som spomínala, že sa mi páči ak sú v kozmetickom salóne jednoduché, funkčné a čisté doplnky v peknom dizajne? To zahŕňa uteráky, kozmetické kreslo, prístroje, ale aj oblečenie kozmetičky. Hádam nechcete, aby sa nad vami skláňal niekto kto pripomína vašu chemikárku zo základky!

Možno maličkosť, ale taký detail ako voňavé a mäkké uteráky, a potom teplé, suché a voňavé ruky kozmetičky spraví veľa. Apropó ruky! V niektorých salónoch používajú kozmetičky aj gumené rukavice. Rozumiem hygienickým požiadavkám, no pokiaľ ide stále o kozmetiku a nie dermatologický zákrok, teda používanie ihiel, priamy ľudský kontakt je nenahraditeľný.

Asi ste už zvedavé aké to bolo..

Uploaded by Aestheholic on 2016-12-14.

 

Pani Drgoňová pracovala dlhé roky výhradne s kozmetikou Sothys, len posledné dva roky ju “zlomili” na Institut Esthederm. Ale pochvaľuje si. Na čo však nedá dopustiť, a v salónoch IE by asi nevideli radi, je poctivá “sothysácka” masáž. Musím povedať, že bola fakt dosť intenzívna, aj vo videu môžete vidieť, že mám miesto nad pravým obočím (z pohľadu diváka) trocha červené. Všetko však pominulo a masáž to bola veľmi príjemná, nebolestivá

OŠETRENIE INSTITUT ESTHEDERM

  1. High Tolerance Eyes & Lips Make Up Remover - dvojfázový očný odličovač
    Pani kozmetička pochválila moje dokonalé odlíčenie, lebo mi po predchádzajúcej noci na očiach ani na perách nič nezostalo..ha! tak sa to robí, verím, že by ste tiež obstáli, ste predsa nejaké moje čitateľky!  
  2. Hydra Replenishng Cleansing Milk - odličovacie mlieko + teplé mokré rukavičky
    Spomínala som, že som sa nelíčila, vonku však mrzlo, takže som mala tenkú vrstvičku krému + spf, aj to bolo teda treba odstrániť, aby sa všetko ostatné do pleti malo ako dostať.
  3. Gentle Deep Pore Cleanser – hĺbkový čistič pórov
    Ten mi aplikovala na osušenú pleť, masírovala krúživými pohybmi do zhustnutia, a z pleti opäť odstránila mokrým uteráčikom.  
  4. Lightening Buffing Mask – gomáž, krémová neabrazívna maska, rozjasňujúca
    Pár minút ju nechala na pleti pôsobiť a potom odstránila tzv. „gumovaním.“
  5. Cellular Water Spray – bunková voda v spreji
    Zložením sa vraj približuje tekutine, ktorú máme v bunkách. Na akom princípe presne do pokožky penetruje mi na Kozmetickom kongrese vysvetľoval pán Kornel Kákoni z Institut Esthederm, no zabudla som, zabijem sa?! 
  6. Cellular Concentrate – univerzálne prevýchovné sérum
    Veľmi príjemné ľahučké sérum, ktoré dobre hydratovalo.

7. Gel na prácu s ultrazvukom + použitie US-L hlavice - kombinácia ultrazvuku, biostimulačného soft lasera a fototerapeutického LED červeného svetla
Ak má uzv. prístroj dostatočný výkon (1W/cm2), môže byť príjemným spestrením kozmetického ošetrenia, pretože dokáže pomôcť vpraviť do pokožky predtým nanesené účinné látky, stimulovať tvorbu elastínových vlákien, v kombinácii s laserom (30mW) zlepšuje funkcie kože a pomáha hojiť zápaly, červené LED svetlo zlepšuje zasa pružnosť pleti a jeho použitie je vhodné aj pre pokožku s prejavmi rosacei, psoriázy alebo ekzémami  . 

8. Odstránenie gelu + aplikácia univerzálneho masážneho oleja zmiešaného s Calming Biomimetic Cream, ktorý upokojuje začervenanie – ručná masáž tváre, krku, dekoltu

9. Očné náplaste a intenzívna celulózová maska
Po celý čas si ležíte pekne v teplúčku, aj gomáž, čistenie, umývanie, ultrazvuk a masáž vašu pokožku poriadne prekrví, na mierne ochladenie v podobe kyselinou hyalurónovou nasiaknutej masky sa preto vyslovene tešíte!

10. Takto mumifikovaná som si ešte štvrťhodinku poležala, potom mi pani kozmetička vmasírovala zvyšky séra z nápastí a celulózovej masky do pleti a naniesla, áno, po desiate, krém! Konkrétne Intesive Hyaluronic Cream a na to ešte UV Incellium Spray na ochranu! Fúúú...Zdá sa vám to akosi priveľa krokov? Ja by som vám tam ležala, a ležala a ležala...pani Drgoňová má ešte aj neuveriteľne mikrofonický, hlboko posadený hlas, mohla by nahovoriť aj nejaké upokojujúce kozmetické CD-čká!                                                                 

PO OŠETRENÍ

Následne som s taškou Institut Esthederm produktov, o ktorých podám podrobnejšie hlásenie neskôr, pekne odcupitala. Nie kanálmi, a ani nie červená a dokrkvaná a ani nie domov, predstavte si!

Musela som v meste ešte čosi vybaviť, a tak sa udiala historická chvíľa! Okrem Madridu ma už nenalíčenú a za bieleho dňa mohla zažiť aj Bratislava.

Uznávam, je to celé najmä psychická záležitosť, ale cítiť sa vo vlastnej koži
slobodne, uvoľnene, sebaisto a DOBRE za bieleho dňa, keď sa okolo vás premávajú samé full makeup fejsy je náramne uvoľňujúce, a tak nejako hádam bude vyzerať aj moja pleťová budúcnosť. "Bezmejkapovo", aby som bola presná. S pribúdajúcimi rokmi nás totiž vážne zachráni iba poctivá pleťová starostlivosť, makeup je potom iba čerešnička na torte, a nemusí byť v takej sedemdesiatke vôbec výrazný, aby ste vyzerali pestovane ;)  

Rovnaký pocit spokojnosti so svojim nenalíčeným ja prajem zažiť každému, kto pri pohľade do zrkadla občas posmutnie. Pretože viem aké to je :)

 

A aké to bolo na druhý deň? 

Uploaded by Aestheholic on 2016-12-14.

 

A čo vy? Asi vám na pleťovej starostlivosti dosť záleží, keď ste dočítali až sem, há? Alebo sa len nudíte? Nuž, vy viete. Ale, že rovnaké, alebo veľmi podobné kozmetické ošetrenie môžete teraz VYHRAŤ, to viem zasa ja. Stopercentne!

 

!!! SÚŤAŽ O KOZMETICKÉ OŠETRENIE V SALÓNE BEAUTYDERM !!! 

Do súťaže o kozmetické ošetrenie kozmetikou Institut Esthederm v salóne Beautyderm sa môžete zapojiť, ak mi pod článok do komentára napíšete, ktorá informácia z AestheBlogu bola pre vás doteraz najužitočnejšia a prečo. Jednu/jedného z vás vyžrebujem v stredu 21.12. a prepojím s pani Drgoňovou, s ktorou si potom dohodnete termín, s najväčšou pravdepodobnosťou po sviatkoch ;)

 

 

* Pri súťažení sa ráta iba jedno meno z jednej IP adresy. Mimobratislavskí súťažiaci, predtým, než sa zapojíte, zohľadnite prosím, že kozmetické štúdio BEAUTYDERM je v Bratislave. 

** Poradie alebo typ prípravkov, ktoré pri vašom výhernom ošetrení pani kozmetička použije sa od popísaných v článku môžu líšiť, závisieť budú od jej osobného výberu a zváženia po konzultácii s vami.

 


EDIT 21.12.2016 11:00 Žrebovanie o kozmetické ošetrenie ste mohli sledovať live na fun page Aestheholic na facebooku alebo v tajnej skupine Poradňa Salónu Gertrúda. Ak tam náhodou ešte nie ste a chceli by ste sa infiltrovať, viete, kde ma nájdete ;)