EMSCULPT NEO | Výhovorka lenivých alebo záchrana zaneprázdnených?


”Môj neduh mi aj neskôr robil problémy, maril túžby a nádeje, na ktoré sa upínalo moje srdce; ale tak pálčivo a trýznivo som azda už nikdy nepociťoval svoju slabosť a znetvorenie, ako vtedy, keď ma bolel a ponižoval pohľad na každého zdravého mladého muža a každú peknú ženskú postavu. Tak, ako som si pomaly zvykal na palicu a krívanie, až ma takmer nerušili, musel som si s rokmi zvyknúť bez trpkosti prijímať svoje postihnutie a znášať ho s pokorou a s humorom.”

Herman Hesse, Gertrúda



Zabolel vás niekedy pohľad na vlastné telo? Zmaril nejaké túžby po tom kým ste raz chceli byť alebo čo túžili zažiť a robiť? Snívali ste niekedy o inom? Aspoň na chvíľu v tele Iriny Shaik, Monicy Bellucci, Grace Elizabeth alebo čo ja viem Michaela Phelpsa?

Vo filme The Mirror Has Two Faces sa Barbra Streisand pýta Lauren Baccal, svojej filmovej matky, aký je to pocit byť nádherná. Nikdy v živote totiž nezažila, aby ňou bolo okolie uchvátené a ohromené len preto ako vyzerá. Rovnaký pocit spolu s ňou nikdy nezažijú tisícky ľudí. A chceli by, pretože tak ako odpovedá Lauren, je to úúžasné.:)

Či ste už so svojím telom spokojní alebo nie, hodnotíte telá iných? A čo vaše skutky? Vyvíja sa váš život spôsobom, za ktorý sa pri pohľade do zrkadla nemusíte hanbiť? Nech hodí kameňom kto je bez viny.. nie, to nie je hodina náboženstva, ale mohla by byť… 

Tak veľmi sme si prestali všímať ako sa kto prepracuje k svojim životným cieľom v prípade vzťahov, vzdelania, zamestnania, kariérneho postupu, až sme sa z toho ako spoločnosť preorientovali na hodnotenie celkom iných ukazovateľov. 

Extra prísne hodnotíme práve ľudský zjav, kilá, vrásky, zaujíma nás povrch. A neváhame ísť ešte ďalej. Ak má modelka silikónové implantáty, vopred prehrala, pretože nie je prirodzená. Ak má 40-tnička výplne alebo botox, prehráva tiež, pretože viac nestarne s gráciou. 

Prehra, prehra, všade samí lúzri. 

Naozaj prehrávame so životom, ak si v ňom isté veci chceme zjednodušiť? Alebo by bolo fajn hodnotiť sem tam aj ich spoločenskú závažnosť? 


AESTHE-ETIKA


Nie je pre mňa v otázkach morálky a etiky to isté, ak niekto pre pocit svojej osobnej pohody zvolí labioplastiku či augmentáciu, v záujme zdravia a prevencie mastektómiu, svojim deťom večer z času na čas upečie pizzu z mrazeného polotovaru alebo zohreje zavarené lečo zo supermarketu a nalepí si umelé nechty, príčesok, či mihalnice.

Alebo či sa na dôležitú pracovnú pozíciu dostane, pretože mu titul kúpili rodičia a pohovor sa konal v šéfovej spálni, prípadne ak kopíruje cudzí obsah a tvári sa, že krádež duševného vlastníctva, teda áno aj myšlienok a ich kreatívneho spracovania nie je krádež. Že takéto moralizovanie nemá čo robiť na blogu o kráse? Ale má.:)

To, ako sa k svojim cieľom, hoci kozmetickým prepracúvame je osobná voľba každého z nás a väčinou, keďže sa týka nášho tela, nikomu neškodí.

Moje telo, moje pravidlá. 

Naopak kradnutie či klamstvo a ich akceptácia väčšinou, škodí hodnotovému rebríčku celej spoločnosti, ktorý sa vďaka tomu kadejako čudne prestavuje tak, že si potom viac vážime pekných klamárov ako úprimných Quasimodov.

Nie, ak ste vyhrali genetickú lotériu a máte postavu ako Bond girl, Achilles, Wonder Woman alebo Catwoman či Diskobolos, nie ste lepší človek ako niekto, kto si “vyžreboval” ALS, spinálnu atrofiu, alebo ploché nohy a kŕčové žily. Všetci však máme spoločné jedno. Sny a túžby po našich dokonalejších verziách.

Ak vám pre vaše zdravie a osobný komfort spojený s dobrým pocitom stačia pravidelné túry po vašom sídlisku a zajedanie mekáčom, vaša voľba. 

Ak niekto potrebuje hodiny crossfitu, baletu, jogy, tanca alebo kick boxu, opäť, jeho voľba, presne tak ako keď sa niekto rozhodne, že bude starnúť bez využívania možností, ktoré poskytuje súčasná veda alebo estetická medicína, natierať sa iba bambuckým maslom a umývať v dažďovej vode. 

Toto všetko sa volá S L O B O D A.

Voľby životného štýlu z nás nerobia lepších alebo horších ľudí. Tí, ktorí sa pravidelne hýbu a zdravo sa stravujú môžu byť zdravší a všetkých nás prežiť, ale nemajú preto nad chorľavejšími morálnu ani inú nadvládu. 


AESTHEHOLIC A TELO

Nikdy som nepatrila medzi športovkyne. Ako úplne malú ma otec naučil korčuľovať sa, na ľade i na suchu, lyžovať, bicyklovať, vedela som hrať softtenis, bedminton aj ping pong a plávať sama bez kolesa tak, aby som sa neutopila. Medzi druhmi pohybu, ktoré mi okrem toho, že som ich zvládla dokázali priniesť aj pocity radosti, zostalo ono korčuľovanie, bicyklovanie i bedminton, ale hádam najväčšmi tanec. To je pohyb telom v priestore, pri ktorom absolútne neriešim jeho kvalitatívne prevedenie, t.j. je mi úplne jedno ako pri tom vyzerám, že zrejme netancujem ako Romina Kolodziej alebo Ginger Rogers a Jennifer Lopez, skrátka si to celé spolu s hudbou náramne užívam. 

Na základnej i strednej škole som bola pohybovo pomerne utiahnutá, s výnimkou tancovania detských tančekov, nikto ma v pohybe extra neposmeľoval, a tak som o sebe po pár nezdaroch nadobudla predstavu, že som drevo, ktoré nič nevie. K tomu sa ešte na lyžiarskom pridal strach a bolo vymaľované. 

Bola som tá, do ktorej na telesnej bombovali pri vybíjanej lopty a uhýbala, a tiež tá, ktorá sa nevedela šplhať. Platí pre kariéru i doslovne. :) Nevedela som urobiť stojku, z premetu som mala nočné mory, a aj spartakiáda mi prinášala do života stres. Keď ma raz na gympli náš mladý telocvikár pred všetkými vysmial, lebo som si pri kotúli zo stojky narazila kolenami nos, bolo rozhodnuté: nebudem už nikdy robiť nič, pri čom by som si mohla ublížiť alebo sa verejne znemožniť. 


CVIČENIE DOMA 

Ava je samozrejme so mnou vždy, ani moje domáce cvičenie si nenechá ujsť. :)

Ava je samozrejme so mnou vždy, ani moje domáce cvičenie si nenechá ujsť. :)

Vždy som bola dievka podnikavá, čítajúca návody a odporúčania v magazínoch a receptároch na krásu a snažiaca sa podľa nich žiť. A preto som vždy cvičila doma, alebo na intráku, či na priváte.

Kalanetika, pilates, z prvkov, ktoré som pochytila kade tade som si vytvorila niečo ako vlastnú pohybovú rutinu, strečing.

Ani v tom som veľmi často nenachádzala podporu: na intráku som sa hanbila cvičiť v tichu na posteli, keď ho spolubývajúce vyžadovali na učenie, doma som sa hanbila tiež, lebo sa mi za tento prístup vysmievali a moja rodina tvrdila, že sa musí cvičiť jedine pod odborným dohľadom, inak to celé nemá a nebude mať nikdy zmysel. 

Až po rokoch aj moji rodičia uznali, že i “nedokonalé” domáce cvičenie má niečo do seba, keď ho na dôchodku začali praktizovať sami. 

Pravidelnú cvičebnú rutinu, a aj najlepšiu postavu v zmysle pomer svalstva a tuku, som mala zrejme v období svojej najpravidelnejšej životnej rutiny, teda keď som bola zamestnaná v STV na riadny pracovný pomer, mala normálnu pracovnú dobu od 9-17-tej s pravidelnou stravou v jedálni bez nutnosti varenia a zdĺhavého presúvania sa MHD, vďaka čomu som 3x do týždňa mohla byť nastúpená v posilke a striedať kardio na páse s posilňovaním na strojoch. 

Toto všetko bolo zároveň pred mojím úrazom chodidla, vyhadzovom z práce a ďalšími životnými okolnosťami, ktoré môjmu životu na stabilite nepridali. 

Keď hlava stojí v ceste

Vždy som bola hĺbavý a rozmýšľavý typ, a bolo to práve rozmýšľanie, v ktorom som sa cítila doma, ako v mäkkej posteli, a z ktorého sa mi len veľmi ťažko odchádzalo do neprebádaného nekomfortu telesnej záťaže. Akokoľvek je to práve pohyb, o ktorom je všeobecne známe, že pomáha aj pri úzkostiach a depresívnych stavoch, práve ten krok, ktorý je potrebné urobiť, aby ste tento temný kruh preťali býva najťažší. 

Duševná práca, ktorou sa aj ja osobne živím vyčerpáva veľmi aj telo, je všeobecne známe, že psychická záťaž zožerie veľa energie. Také telo zvládne potom nanajvýš prechádzky alebo jemný strečing, niektoré pozície z jogy a podobne, ani ja som preto to moje netýrala v posilňovni alebo drsným cvičením zameraným na výkon. To, na čo som sa sústredila bol rozmer radosti a stíšenia, upokojenia mysle, teda nanajvýš prechádzky v prírode, uvoľňovacie a naťahovacie cviky pre chrbticu, dychové cvičenia a ak mi bolo lepšie tak aj tanec.  

Stáť na súde a vypovedať, či obhajovať sa, sa pre mňa rovná takmer tréningu kickboxu, po ktorom do práčky letí váš do nitky premočený dres, denno-denné zápasenie o prežitie a hľadanie realizácií môjho podnikania sa zasa často intenzitou psychického vypätia približuje minimálne košickému Medinárodnému maratónu mieru. Aj preto nevyhľadávam v živote adrenalín a svoje voľnočasové pohybové aktivity si vyberám. 

Každý má samozrejme individuálne potreby, chcem len povedať, že ak sa ich naučíte rozpoznať, je dobré sa ich potom držať. 

28DCDF0D-B946-4D04-9960-32518FE2B7BF.jpeg

V roku 2020 som sa aj ja ako knihomoľ rozhodla spojiť s odborníkmi a 2.1.2020 som stála nastúpená na Cvičisku a začala tam raz do týždňa trénovať pod vedením osobného trénera Mareka. Urobili mi vstupné pohybové testy, ktoré, čuduj sa svete, nepreukázali, že by som bola úplne stratený prípad a na mieru zostavili cvičebnú rutinu, ktorou sme sa postupne posúvali vpred, k mojej väčšej sile, obratnosti i stabilite. Veľmi sa mi to celé páčilo a môjmu telu tiež. Zvyšné dva dni v týždni som potom cvičila doma. Tréner sa mi po krátkom čase zmenil z Mareka na Jožka, Marek tuším končil školu a potreboval sa na to sústrediť, no v marci nám začalo Covidové peklo, ktoré spretŕhalo aj moje veľkolepé plány s cvičením mimo domu. 

Cvičisko má chvalabohu veľmi dobrý instagram, a keďže tam pridávali tréningy pre jednotlivé dni, pár mesiacov som ešte zo zotrvačnosti v cvičení pokračovala, no udržať si v tom disciplínu bolo čoraz ťažšie, preto aj moje domáce cvičenie malo a stále má svoju sínusoidu. Z Decathlonu som si objednala aj osem kilový kettlebell a nejaké tie naťahovacie gumy a plus mínus sa mi cvičiť celkom darilo. 

A potom prišla do môjho života Ava :) prvé mesiace som sa naplno venovala starostlivosti o šteniatko, a keďže som pritom pozabudla na zásady zdravého zohýnania sa, po asi dvoch týždňoch si to odniesli moje kríže. Odvtedy sa k nej pre istotu zohýnam v mŕtvom ťahu a ako takmer 5 kilové závažie sa stala aj celkom fajn spetrením pre denno-denné cvičenie mojich paží. :) 


CVIČÍME SO ZZ

3FC2158C-70AB-467A-BFD0-4B32679F0DD2.jpeg

Moja cvičebná rutina pozostáva najčastejšie z kombinácie rýchlej chôdze a domácej série cvikov, ktoré som si vybrala buď z rôznych videí, moja obľúbená cvičiteľka z Youtube je Jessica Smith, osobných trénerov a toho, čo som si pamätala z akýchkoľvek kurzov, na ktorých som kedy bola. 

Momentálne je pre mňa stále z časového hľadiska pomerne nerealizovateľné cvičiť mimo domu, ak sa to raz zmení, veľmi rada budem opäť niekam chodiť, a verím, že sa mi raz podarí prihlásiť aj na tanečnú, alebo že niekde otvoria tančiareň s vynikajúcou hudbou, kde by ľudia naozaj chodievali tancovať, nie piť, nie fetovať, nie predvádzať svoje štekle alebo hrubé peňaženky, a tak podobne. 

Cvikov, ktoré cvičievam nie je veľa, ale pomáhajú mi so zdravším chrbtom, stabilnejšími nohami a celkovým dobrým pocitom z toho, že som pre svoje telo aspoň niečo zdravé urobila. 

Rýchla chôdza spolu s tancom a bicyklovaním, či korčuľovaním je moje najobľúbenejšie kardio, z posilňovacích cvikov cvičievam plank, mŕtvy ťah a drepy, a potom ešte pár ďalších.


EMSCULPT NEO


Možno trochu netradičné entrée ku kozmetickej procedúre EMSCULPT NEO, ktorú som pred časom absolvovala na klinike Biothecare Estétika, ale vyzerá to tak, že dnes je potrebné obhajovať sa pred ľudovým tribunálom pre telesné ošetrenia a skôr nám ľud odpustí kamarátšafty s mafiánmi alebo spoluprácu s pokútnymi indivíduami než skrátenie si cesty k spokojnosti s vlastným zovňajškom. :)

Keď som sa z instagramu Paulíny Pořízkovej (áno, to je tá modelka, ktorá práve tú genetickú lotériu vyhrala) dozvedela, že okrem cvičenia a zdravej stravy využíva pre peknú postavu aj procedúru Emsculp Neo, nebolo mi viac treba a vedela som, že to chcem vyskúšať tiež. 

Moje prvé dojmy ste si koniec koncov mohli pozrieť v mojom videu na instagrame. 

Aj keď sa zo všetkých síl snažím zachovať si disciplínu, nie vždy sa mi to darí, a preto fakt, že v oblasti estetickej medicíny existujú aj takého vymoženosti veľmi vítam.

Pri ošetrení sa vyzlečiete do spodnej bielizne a asistentka vám prístroj nasadí na obe polovice zadku tak, aby bol symetrický. Postupne zvyšuje intenzitu a pýta sa vás na tolerovateľnosť, čím vyššia intenzita, tým lepší účinok.

Emsculpt Neo pracuje na princípe rádiofrekvenčného zahrievania svalov, pri ktorom nastáva jav, ktorému hovoríme apoptóza. Trvalo poškodzuje tukové bunky a pomaly ich z tela vylučuje.

Na EmSculpt Neo je skvelé práve to, že v sebe kombinuje dve veci, odbúravanie tuku a zároveň budovanie svalovej hmoty, a to vďaka dvom typom ošetrenia kombinovanom v jednom prístroji. Synchronizovaná rádiofrekvencia pre odbúravanie tuku a HIFEM pre budovanie svalstva.  Ako presne to vyzerá si môžete pozrieť aj v tomto videu. 

Jedno ošetrenie prístrojom sa rovná tomu, akoby ste urobili 20 000 drepov. Zariadenie vysiela magnetické impulzy, ktoré stimulujú nervové zakončenia a spôsobuje, že hlboké sedacie svalstvo sa skracuje. Tak isto ako pri cvičení to má za následok, že sa svalové vlákna rozkladajú a prestavujú na väčšie a silnejšie. Tieto tzv. “supramaximálne” svalové kontrakcie vytvárajú viac napätia a vyžadujú si viac energie ako bežné. 


Bolestivosť 

Musím povedať, že pri prvých sedeniach (absolvovala som ich 4, každé s odstupom týždňa) ma ošetrenie skôr šteklilo a zdalo sa mi veľmi vtipné, ako také kopance a štípance do zadku spojené s jemným trasením prúdom a strieľaním nejakej gumičky, jedine posledných 15 minút posledného štvrtého ošetrenia som pociťovala ako nepríjemné a želala si, aby sa už skončilo. :/ Môže to byť spôsobené aj tým, že som sa už nachádzala v poslednej fáze svojho menštruačného cyklu a vtedy bývam citlivejšia na všetko, aj na bolesť. 


Počas a po ošetrení 

Na ďalší deň po ošetrení som cítila niečo ako svalovku kombinovanú s miernou bolesťou ako po udretí sa, signál, že vaše telo pracovalo aj keď ste len ležali. V deň ošetrenia sa neodporúča cvičiť, je to preto, aby sa vo vašom tele nevytvorilo príliš veľa kyseliny mliečnej. 

Celkovo je pocit toho, že vaše sedacie svalstvo pevne zmršťuje akýsi prístroj a nie vy, že pohyb nevychádza z vášho mozgu ale napriek tomu ho vykonávate, veľmi zaujímavý, to je práve ono HIFEM - High Intensity Focused Electro-Magnetic Technology - teda v preklade vysoko intenzívna fokusovaná elektromagentická technológia. Štúdiu o tom, že ide o neinvazívnu metódu spevňovania sedacieho svalstva si môžete pozrieť tu

Aké máme ešte v prípade vylepšovania 🍑 možnosti?

FDA túto technológiu na spevňovanie pozadia schválila len nedávno, v roku 2020, a rozhodne ide o bezpečnú procedúru na rozdiel od kdejakého vpichovania silikónu do tejto oblasti pri butt lifte, po ktorej ženy vo svete skutočne zomierajú a predstavuje veľké nebezpečenstvo, o ktorom by bolo treba zrejme viac hovoriť. 

Veľmi riskantné je aj vypĺňanie vlastným tukom, najmä v neodborných rukách ne-chirurgov. Butt lift, ktorý v skutočnosti nič neliftuje ale odoberá sa pri ňom tuk z oblastí brucha, či stehien a aplikuje sa do oblasti zadku je veľmi náročným chirurgickým úkonom s množstvom rizík. Aj preto vydali rôzne svetové asociácie chirurgov varovania a bezpečnostné manuály, ktoré je potrebné pri takomto úkone dodržať, aby zachovali jeho bezpečnosť. V sedacích partiách sa nachádza množstvo ciev, ktoré ústia do tzv. dolnej dutej žily, a tá ústi rovno do srdca. Ak sa tuk nesprávne vpichne do sedacieho svalu alebo pod neho, môže cestovať rovno do srdca alebo pľúc, zablokovať prietok krvi a spôsobiť okamžitú smrť. Deje sa to najmä na neodborných pracoviskách, no faktom ostáva, že nikto zatiaľ nevie podrobnosti o tom, ako vpichovanie “mŕtveho tuku” do určitých oblastí pôsobí dlhodobo, a potvrdzuje to pre The New York Times aj Dr. Arthur W. Perry, plastický chirurg s certifikáciou v New Yorku a New Jersey a docent chirurgie v Kolumbii. Tento chirurg zároveň tvrdí, že podľa neho je BBL- ako sa skrátene označuje Brazilian Butt Lift smrteľná procedúra a on by ju zakázal. Pomer rizika a výsledku podľa neho teda v tomto prípade nestojí za to.

Riziká pri EMSCULPT NEO

Hoci procedúra je schválená a vyzerá bezchybne, niektorí si kladú otázku, či pôsobenie magnetických impulzov nemôže mať z dlhodobého hľadiska negatívny vplyv na vnútorné orgány, konkrétne napr. pri ošetrení brucha. Pravdou nateraz ostáva, že nevieme.

Pri doteraz urobených ošetreniach počas približne piatich rokov ale neboli hlásené nijaké vedľajšie účinky a ide o neinvazívny typ ošetrenia. Nevhodné je však pre ľudí, ktorí majú v tele kovové predmety alebo elektronické zariadenia, napr. kardiostimulátor a podobne, pretože tie by mohli interferovať s magnetickým vlnením. Môj titanový implantát v chodidle nebol problematický, pretože je od zadku v dostatočnej vzdialenosti. V porovnaní s Cool sculpting metódou, ktorú podstúpila aj Linda Evangelista, a pre opačný efekt, aký si želala, regresívnu tukovú hyperpláziu, sa teraz s kozmetickou firmou Allergan súdi o 50 miliónov dolárov, pri Emsculpte Neo je výsledok vlastne vedľajším efektom toho, čo prístroj s vašimi svalmi robí, kdežto Cool Scuplt naopak cieli priamo na tukové bunky.

Elektromagnetická energia a rakovina?

Som rada, že sa pýtate. :) Hoci je to užitočná otázka, americký Národný onkologický ústav publikoval článok, v ktorom vysvetľuje rozdiely medzi bezpečnou a nebezpečnou elektromagnetickou energiou. Nízkofrekvenčná elektromagnetická energia (Emsculpt Neo) je bezpečná, zatiaľčo tá vysokofrekvenčná (RTG) nie, aj preto nás pri rtg vyšetreniach väčšinou chránia olovenou vestou. Emsculpt Neo teda vysiela magnetické impulzy, podobné aké vznikajú pri vyšetrení magnetickou rezonanciou.

Výsledky 

Tie budú asi každého zaujímať najviac, a poďme zhurta na to, áno, áno predstavte si, funguje to! 😍

Nie hneď, ale vaše pozadie po absolvovaní celej procedúry mierne “napučí” a áno, sú to svaly. Výsledky neuvidí niekto, koho zadok bol predtým úplne sploštený alebo schovaný pod vrstvami tuku, ale človek, ktorý už aspoň trochu drepoval so záťažou uvidí signifikantné zaguľatenie, zjemnenie celulitídy a aj zoštíhlenie partií pod zadkom. Ja osobne by som práve kvôli týmto chcela ísť aj na Exilis Ultra 360. 

Aký je medzi nimi rozdiel? 

Emsculpt Neo pomáha budovať aj svalstvo, to je to, čo v prípade zadočka chceme, aby sa nám pekne zodvihol a zaguľatil a vyplnil naše rifle a sukne, no v oblasti pod zadkom, tzv. tie bočné stehná, tam už väčšina z nás objem pridávať nepotrebuje, ale poteší nás tam zväčša úbytok tuku a vyhladenejšia pokožka, čo práve rieši spomínaný Exilis. Na to mi pri cvičení zaberá aj rolovanie na valci, ale isté vylepšenia v týchto partiách by som ešte určite zniesla. :)


Emsculpt Neo naozaj prináša 25% viac svalovej hmoty a o 30% menej tuku ako ste mali predtým, prevedené na cvičenie, nadbehnete si ním približne rok a pol drepovania, ak by sme vychádzali z toho, že robíte 100 drepov 3x do týždňa. S efektom nemôžu počítať obézni ľudia, táto procedúra nie je pri obezite to pravé orechové. Vaša tzv. kožná riasa by nemala byť hrubšia ako 7,5 cm. Dôležité je tiež povedať, že protokol pri ošetrení Emsculpt Neo sa líši pokiaľ ide o rôzne časti tela. Keďže zadok je špecifická oblasť, pri ktorej podobne ako napr. pri prsiach nechceme, aby nám z neho tuk ubudol, pretože je to podstatná súčasť toho, čo nám zabezpečuje plný tvar týchto partií, naopak napr. pri bruchu nám to väčšinou neprekáža.


EMSCULPT Neo vs. EMSCULPT 

Rôzne kliniky majú rôzne prístroje, ja osobne som hľadala pracovisko kde pracujú práve s Emsculpt NEO, nie len s Emsculpt. Rozdiel je v tom, že Neo je novší prístroj a ponúka: 

  • 25% zvýšenie objemu svalovej hmoty, zatiaľ čo pri konvenčnom Emsculpt je to 16%

  • RF energia spôsobuje spaľovanie tuku až do objemu 30% pri každom ošetrení, čo ešte zvyšuje jeho efekt

  • úbytok tuku pri ošetrení Emsculpt Neo je permanentný a je možné si ho neobmedzene udržať


Skrátene teda pri ošetrení Emsculpt Neo zredukujete viac tuku, získate viac svalov za kratší čas a menej peňazí ako tomu bolo pri staršej verzii prístroja. 


Cena 

Toto je veru aspekt zo všetkého najhnusnejší, poviem ako je. Áno, toto ošetrenie je drahé. Ale to aj let do vesmíru, nové auto, operácia očí, alebo neviditeľný strojček na zuby. Technológie v estetickej medicíne, ktoré prinášajú naozajstné výsledky nie sú práve lacnou záležitosťou, preto ak ich niekto využiť nepotrebuje, môže si len blahoželať. 

Nám ostatným ale minimálne ako možnosť nezostáva iba slepá závisť alebo oči pre plač keď nestíhame, či nezvládame pravidelne cvičiť a sem tam zbuchneme aj nejaké tie čipsy. Môžeme si zvoliť načo naše ťažko zarobené peniaze použijeme podľa vlastných priorít. Pretože aj o tom je život slobodného aestheholica. Ja tie svoje minuté, ktoré ma motivovali viac cvičiť, pretože vďaka Emsculpt Neo vidím výsledky rýchlejšie, a vďaka ktorým môj zadok zas o čosi viac pripmína ten, ktorý som mala pred úrazom, naozaj neľutujem. 

A keďže časté sedenie na zadku je vlastne mojím živobytím, myslím, že sa pod trasenie a “kopance” rádiofrekvenčnou energiou budem pravidelne, tak ako mi to financie dovolia, vracať. Ibažeby sa môj mozog natoľko zefektívnil, že by som chrlila články a videá ako beauty jukebox postojačky a bez urputného a zdĺhavého sedenia na tom toľko spomínanom zadku. 

Ako v nedávnom rozhovore na tému, či veda vyrieši všetky výzvy ľudstva povedal Nobelista Kip Thorne, nevyrieši, no kľúčovou schopnosťou pre našu budúcnosť zostáva práve ľudská kreativita a vynaliezavosť. Práve jej vďačíme aj za možnosť “kúpiť” si teraz plnší zadok takpovediac na počkanie a zároveň za vznik článkov ako je tento. :)






Text vznikol v čiastočnej spolupráci s klinikou BioTheCare Estetica, na ktorej som dve ošetrenia prístrojom Em Sculpt Neo absolvovala grátis, za dve ďalšie som si zaplatila.