Sofistikovaný nude makeup

Vybavujú sa vám v predstavách všetky tie fotografie modeliek v posteliach, v bielych košeliach, s rozstrapatenými vlasmi, jemne zlatistou pleťou a pootvorenými perami, na ktorých vyzerajú, akoby ani neboli nalíčené? Ale ony sú, žmurk ;)

Vyčarovať prirodzený makeup trvá obyčajne rovnako dlho ako stvoriť už zdiaľky na seba upozorňujúce líčenie plné liniek, trblietok a výrazných farieb. Niekedy aj dlhšie. Ide pri ňom najmä o hru svetla a tieňa, výber čo najprirodzenejších odtieňov, ktoré ladia s tónom vašej pokožky a cit. Ak by som si mala vybrať dobrého vizážistu, nikdy by som sa neorientovala podľa toho ako dokáže byť graficky precízny, zaujímalo by ma práve, aké má techniky pri nahom, zato sofistikovanom makeupe.  

A akú mám techniku ja, Zuzana z kuchyne? Čeknite v nasledujúcom videu:
 

Jemné nahé líčenie s ľahkým dotykom bronzeru a rozjasňovačov. Tvár pôsobí sofistikovane, upravene a prirodzene zároveň. Reálne líčenie pre reálne ženy v reálnom živote a svetle. Vhodné aj pre zrelé dámy.

Vo videu som použila:
Bobbi Brown - Corrector, odtieň Light to Medium Bisque
Bourjois - Concealer stick Blur & Corrects, odtieň 02 Beige
L´Oreal - Blond Intense Color Riche, odtieň 373 Magnetic coral použitý na líčka
Bourjois - Silk Edition, compact powder, odtieň 52 Vanilla
Catrice - Deluxe Glow Highlighter, 010 The glowrious Three
Anastasia Beverly Hills - Brow Powder Duo, odtieň medium brown 
Max Factor - Colour elixir lip liner - odtieň 14 Brown n Nude 
Maybelline - Baby Lips, odtieň Peach Kiss 
Zoeva - 134/Luxe powder fusion, 228/Luxe crease, 227/Luxe soft definer
Anastasia Beverly Hills - skosený štetec a kefka na obočie, Straight Cut Brow Brush 
Clinique - štetec na bronzer z dua s púdrom
E.L.F. - zlomený štetec na rozmazanie "mini bakingu"
obyčajná ihlanová špongia na "mini baking" , kúpite v akejkoľvek drogérii, len dávajte pozor na materiál a pórovitosť hubky
Avene - couvrance high tolerance mascara black
Lancôme - práškový púder na mini baking, odtieň 01 Translucide

 

Makeup je vhodný aj pre starnúcu pleť, podľa tvaru očí a stavu obočia možno pridať ceruzku na podkreslenie hornej mihalnice, prípadne na optické zdvihnutie hornej očnej linky. Ak máte obočie redšie, môžete ho zreteľnejšie definovať, ale stále dbajte, aby ste ho nemali pritmavé a príliš dokonalé. Odtieň bronzeru prispôsobte vždy tónu pleti, rovnako jeho textúru. Ak má dáma veľmi suchú pleť, existujú fantasticky prirodzene pôsobiace krémové bronzery, za všetky spomeniem napríklad Chanel. Rovnako postupujte pri výbere farby na líčka. Krémovejšie pôsobia prirodzenejšie, čo sa farieb týka výber je na vás, pozor len, ak máte príliš červene už v samotnej pleti, tú treba najskôr vykorigovať korektorom, až potom naniesť líčka.  

Každá musíme pracovať vždy s vlastnou tvárou, črtami a možnosťami, ktoré ponúka, a nezabudnite, prirodzenosť neznamená dokonalosť. :) 

 

 

Máte rady tento typ makeupu? Aké bronzery, rozjasňovače, korektory alebo ostatné produkty sa vám osvedčili? Napíšte mi, rada sa naučím a dozviem niečo nové aj od vás.
Ak sa vám video páčilo, kliknite na srdiečko vpravo, zdieľajte ho a ak chcete mať info o novinkách na Aestheholic, nechajte svoj email. Ďakujem.

©Zuzana Závodská