Izi-pizi denné líčenie s Bourjois

VÝBER MAKEUPU

Pravidelne obsmŕdam v drogériách a číham na nové produkty. Zvlášť pri makeupe je dôležité odskúšať si ho v pokoji, na celej tvári, pri dennom svetle a dobrom zrkadle. Preto si vždy v drogérii načapujem trochu do vlastných nádobiek a skúšam doma. Skúška v obchode na chrbte ruky mi možno povie niečo o konzistencii, krycej sile, zasychaní, no aj tak je najlepšie skúšať priamo na tvári a odsledovať ako na nej makeup vyzerá v priebehu viacerých hodín. 

Vždy keď si chcem teda nejaký nový makeup zadovážiť, podrobím ho najskôr testu v kombinácii s mojou pleťovou starostlivosťou a prísnym okom skontrolujem vo zväčšovacom zrkadle. Ak totiž obstojí pri takom pohľade, ľudia, ktorí sa okolo vás pohybujú v bežnej vzdialenosti, len ťažko zbadajú nejaké nánosy, zvýraznené póry alebo chĺpky. A o to nám ide.

BOURJOIS

Milujem Bourjois produkty, lebo sú cenovo dostupné a kvalitou sa veľmi často vyrovnajú aj high-end značkám. Líčka, maskary, púdre, ale najmä makupy. Mala som už viacero ich tekutých makeupov, a fakt sa im daria. Či už ide o 1,2,3 Perfect CC cream., 1,2,3Perfect Foundation, Healthy Mix Foundation, Healthy Mix Serum Foundation, všetky boli výborné! Ľahučké, prisôsobivé, s odtieňmi vhodnými aj pre osoby so svetlou pleťou. Primerane krycie, ale stále veľmi prirodzené na dennom svetle aj v HD prostredí TV.

Naposledy ma veľmi zaujal ich City Radiance Make up (vo videu nesprávne hovorím, že ide o BB krém, nie, je to makeup).

Je to ochranný a rozjasňujúci MU s SPF30, ochráni vás teda pred UVA a UVB žiarením po celý rok. Mám na mysli bežné pochodovanie mestom počas toho ako svieti slnko, ale aj keď je pod mrakom. Nezabúdajte, že to, že vy nevidíte slnko neznamená, že ono nevidí vás ;) Na aktívny pobyt na slnku, teda pri mori, na pláži, v horách atď. je to ale samozrejme nedostatočná ochrana, a to z dôvodu, že makeupu si nikdy nenanesiete na tvár dostatočné množstvo, tak ako pri opaľovacom kréme. Viac o slnenčnej ochrane čítajte tu.

Ale späť k City Radiance MU. Okrem spomínanej SPF ochrany vytvára clonu proti znečisteniu z ovzdušia, čo znamená, že chráni pred zachytávaním častíc uhlíka zo vzduchu a necháva pokožku dýchať, ako konieckoncov už takmer všetky súčasné makeupy. A to je VŠETKO, čo chcem ja od svojho makeupu na každodenný život v meste prosím pekne.

Ak si pod neho aplikujete hydratačné sérum s vitamínom C, suchopleťovky aj nejaký výživnejší, zmiešané a mastné alebo dehydratované osoby nejaký ľahký hydratačný krém alebo gel, pleť ochránite, krásne rozjasníte, zjednotíte jej tón a ľudia ani nezistia, že nosíte makeup, dobré nie? ;)

Ak vás zaujíma ako vyzeral na mne, a ako som ho doplnila jednoduchým zvýraznením očí, pozrite si nasledujúce video. 

Toto video som vytvoril(-a) pomocou Editora videa YouTube (https://www.youtube.com/editor)

ZÁVEREČNÉ HODNOTENIE

MU sa výborne nanášal, odtieň 52 Vanilla je absolútne môj odtieň, okamžite s pleťou nádherne splýval. Rozhodne je tento MU vhodný skôr pre občianky s normálnou až suchou pleťou. Ja síce preferujem jemný lesk, kedy pokožka stále vyzerá ako ľudská koža, nie ako suchá kôrka, no keďže je moja pleť teraz aktuálne dosť namáhaná, spotrebujem v priebehu dňa niekoľko zmatňujúcich papierikov a musím sa aj viackrát prepudrovať. Zaujímavé by bolo skúsiť ho v kombinácii so zmatňujúcim primerom, možno aj týmto od Bourjois, ale dosť ma pokúša aj Jouer cosmetics, lebo obsahuje kyselinu salicylovú, aloe a žiadne silikóny. Tak veľmi sa mi  City Radiance MU od Bourjois páči, že to s ním skúsim vychytať, kým si ho zadovážim v plnej verzii.

 

Aké makeupy vyhovujú vám, a ktorá je vaša neporaziteľná kombinácia do mesta, do spoločnosti, či na fotenie? Podeľte sa so mnou o svoje tipy, alchýmia miešania a vrstvenia pleťovky s primermi, make upmi, púdrami, korektormi a všetkým možným sa mi asi nikdy nezunuje. ;) A ešte niečo. Tento článok nie je sponzorovaný, ale bodaj by bol! :)