Interbeauty 2016

byľka univerzálneho hejtu, lebo povedzme si, nie je dobrá ani tá fotka, ani tá situácia...ale kde inde na svete môžete žuvať segedín a zároveň sledovať módnu prehliadku? no kde?

byľka univerzálneho hejtu, lebo povedzme si, nie je dobrá ani tá fotka, ani tá situácia...ale kde inde na svete môžete žuvať segedín a zároveň sledovať módnu prehliadku? no kde?

Minulý víkend organizovala bratislavská Incheba kozmetický veľtrh krásy Interbeauty, tentoraz spojený so svadobným veľtrhom. Šaty, účesy, oznamká, prstene, hotové predsvadobné šialenstvo. Keďže mňa sa táto agenda vôbec netýka, z pochopiteľných dôvodov ohrdnutej starej dievky dokážem nateraz v danej veci iba kriticky chrliť síru. Interbeauty 2016 pre mňa rozhodne nebol o svadbe, no kvôli jednej udalosti rozhodne stálo za to prísť!

Na Interbeauty som zavítala aj v októbri minulého roka, moju obšírnejšiu reportáž z tejto návštevy si prečítate tu. Tento rok som nemrhala energiou na hejtovanie (dobre, dobre, ale iba TROCHU), a sústredila sa výsostne na pozitíva. V tomto prípade príchod americkej kozmetickej značky Paula´s Choice na náš trh.

O Paule Begoun som sa v Salóne Gertrúda zmienila už veľakrát. Túto prísnu, precíznu a múdru ženu veľmi obdivujem. Nie len pre jej produkty, ale najmä, a to zdôrazňujem, pre jej vzdelanostný prínos do kozmetického sveta, ktorý je obdivuhodný, a najmä preň si Paula nepochybne zasluhuje uznanie. To, že priniesla na trh aj dosť kvalitných produktov je už iba čerešňa na torte.

Pretože na svete je KVANTUM skvelých produktov. Čo však ženy a ľudia stále nechápu je fakt, že potrebujú porozumieť základným kozmetickým princípom a tie zaviesť do svojich životov, ak chcú vidieť výsledky. Že to vôbec nie je a nebude o jednej zázračnej značke, alebo jednom zázračnom kréme.  To je iba krásny a príťažlivý rybník, v ktorom môžete s pôžitkom loviť podľa osobných preferencií a finančných môžností, len by ste mali vedieť ČO.

Preto jedným dychom dodávam, že i pri Paule a jej názore, rovnako tak i pri jej produktoch si treba zachovať kritickú myseľ a vyberať, porovnávať a hľadať pre seba to najlepšie. Koniec koncov, kritické myslenie by malo byť samozrejmosťou v každej sfére nášho života, prečo teda vynímať kozmetickú?

V závere tohto článku vám prinesiem zoznam produktov, ktoré sa podľa mojej mienky Paule naozaj vydarili, a prečo si to myslím.  Značka PC má rozhodne na svete svoje zásadné miesto a to, že si už ich prípravky budeme môcť objednať aj na Slovensku a v Česku bez nehoráznej US. prirážky za shipping, to je priatelia fantastická správa!

O všetkom, čo s touto výnimočnou udalosťou pre kozmetický svet súvisí som sa na Interbeauty zhovárala s ľuďmi, ktorí sú za ňu zodpovední. A, ako už mám vo zvyku, nenechala som na nich nitku suchú ;)

 

GERTRÚDA KRITIZUJE

Pri stánku Paula´s Choice na Interbeauty som sa neuviedla práve najvľúdnejšie :) Najskôr som do tých ničnetušiacich ľudkov bojovne zapichla osteň svojej kritiky, a hodnú chvíľu ho v rane podržala, ešte, ešte, ešte, vychutnávajúc si efemérny pocit prevahy. Ha! Potom som, našťastie, včas prepla do konštruktívneho, pozitívnejšieho a priateľskejšieho módu a vďaka tomu môžete čítať nasledujúce riadky.

Ako mi povedal Jan Hájek, manažér predaja zdravotníckych zariadení spoločnosti Coreflow, sídliacej v Prahe, mimochodom lekár, všetko sa začalo v kozmetickom salóne jeho manželky. Prijala totiž kozmetičku, ktorá v americkom Chicagu 14 rokov pracovala práve s kozmetikou Paula´s Choice, a veľmi jej v Prahe chýbala. Keďže ostatní z firmy produkty Pauly Begoun vôbec nepoznali, rozhodli sa, že ich najprv otestujú na sebe. Šesť ľudí rôzneho veku a odlišného typu pleti. Všetci do jedného boli nadšení!

Paula´s Choice má vynikajúce exfolianty, kvalitný retinol, výborné ochranné krémy s SPF aj prípravky s antioxidantmi, ale je dôležité podrobne a pozorne čítať návody”, hovorí Jan Hájek a ja s ním súhlasím. Dodal, že na slovenskej aj českej verzii stránky ešte pracujú, niektoré štylistické alebo prekladové chyby sú výsledkom časovej tiesne. A presne to aj bola jedna z vecí, ktorú som im vytkla.

A ďalšia? Premárnená prezentácia. 

pán Hájek, špinavé pódium, osamelý muž s knižkou zodvihol oči keď zbadal, že fotím, a ja...

pán Hájek, špinavé pódium, osamelý muž s knižkou zodvihol oči keď zbadal, že fotím, a ja...

Ťažko povedať, či vinou organizátora, alebo neprítomnosťou “odbornej” verejnosti, na prezentácii značky Paula´s Choice bol v hľadisku Inerbeauty jeden človek. JA. A ešte pán, ktorý si tam čítal knižku, lebo ho asi s nastávajúcou nebavilo behať po stánkoch s predmanželskou tematikou. Veľká škoda. Obrovská. Nehovoriac o psychologickom efekte na prezentujúcich. Nie je predsa bohviečo, rečniť pred nulovým publikom. Kde boli všetky tie kozmetické redaktorky Emmy, Evy, Eleonóry, Ely a iných mienkotvorných beauty magazínov? Zas je to všetko len na tej mojej hlave, jajaj…

Lenka Kovářová, napriek českému priezvisku, slovenská kozmetička, ktorú z firmy Coreflow oslovili na spoluprácu a ako kozmetička pracuje viac než 25 rokov mi povedala, že si značku Paula´s Choice najskôr poriadne overila. A to priamo v toxikologických laboratóriách, keďže USA má, pokiaľ ide o kozmetiku trochu iné normy ako sú tie európske. Chcela teda vedieť, či tam nie je niečo, čo je napríklad u nás zakázané. Napr. benzylperoxid.

s Lenkou Kovářovou pri "rýpaní" ..

s Lenkou Kovářovou pri "rýpaní" ..

Na PC sa jej páči, že nemusíte vlastniť 158 produktov, (neplatí pre beauty žurnalistky!!!), aby ste boli schopní postarať sa o svoju tvár. JEDNU tvár. Napríklad pri liečbe akné docielite zlepšenie stavu pleti dvoma, troma produktami. Ale zásadnými produktami! "Pretože, namiešať krém nie je problém", vraví pani Lenka, "dôležité sú účinné látky, výrobca, od ktorého pochádzajú, formulácie, koncentrácie a ph", dopĺňa. Presne to, čo vám stále opakujem tiež.

Oceňuje, že PC prípravky sú bez parfemácie, ktorá môže v niektorých prípadoch zakryť dráždivé látky, bez perlete a rôznych farbív. Vo svojom salóne, ktorý je mimochodom neďaleko bratislavskej Eurovei pracuje pani Kovářová aj s kozmetikou Alpha H (osvietená ženička toto), a páči sa jej, že ju môže veľmi pekne s prípravkami Paula´s Choice kombinovať tak, aby sa nebili. Keďže som a ešte dlho budem na Retine-A, dohodli sme sa, že si k nej prídem vyskúšať aspoň masáž. Dám vám potom vedieť, jasnačka :)

So Stanislavou Hašlerovou, projektovou manažérkou spoločnosti Coreflow pre slovenský a český trh som hovorila o technickej stránke spustenia firmy. Spomenula, že na českom trhu už Paula´s Choice pomerne dobre poznajú. Predstavili ju už približne v ôsmich časopisoch, na Slovensku zatiaľ nič. Tým, že PC ponúka aj veľmi užitočné balenia vo forme malých, aj stredne veľkých vzoriek, šanca, že si klient po vyskúšaní produkt kúpi v plnej veľkosti je takmer 99 percentná. Aspoň tak im svoje skúsenosti so značkou tlmočili predajcovia v Holandsku, ktoré je so svojím obrovským skladom doteraz jediným miestom, odkiaľ PC svoje prípravky pre európsky trh dováža.

Stanislava Hašlerová sa s mojou kritikou statočne popasovala, tak sa to robí vážení, urážajú sa malé deti

Stanislava Hašlerová sa s mojou kritikou statočne popasovala, tak sa to robí vážení, urážajú sa malé deti

Všetko, čo chcú v spoločnosti Coreflow so značkou PC podniknúť, Američania úzkostlivo sledujú. Získať distribučné práva im trvalo tri mesiace a každý krok musel prejsť schválením. Až keď sa značka na slovenskom aj českom trhu udrží v dobrých číslach aspoň rok, bude môcť stránka použiť v názve domény meno "Paula´s Choice". Nateraz však podľa Stanislavy Hašlerovej ešte nie sú rozhodnutí, či tak vôbec urobia, alebo si nechajú označenie “americká kozmetika”.  “Keďže sme malá firma, ktorá začína a šesť ľudí musí marketingovo pokryť dva trhy, naozaj to nie je jednoduché”.

Keď do toho zrazu viac vidíte, drobné začiatočnícke chyby ako nie úplne dokonalé stránky, nie celkom využitú možnosť sebaprezentácie a podobne im…mm, no dobre, dobre, prepáčime!  Podujali sa na fajn vec, a aj vďaka nim si môže konečne vydýchnuť nejeden neborák s akné na tvári, na chrbte, či inými pleťovými neduhmi.

 

KTORÉ PAULA´S CHOICE PRÍPRAVKY ODPORÚČA SALÓN GERTRÚDA A PREČO?

Rozhodne jej BHA exfolianty. Pre všetkých, ktorých trápia upchaté póry, nečistá pleť a zápalové procesy má Paula Begoun riešenie. Nie je úplne najdrahšie, ani celkom za bagateľ, jej ceny sa pohybujú kdesi uprostred. Stále tvrdím, že bazálne emulzie alebo tonery s BHA určite možno namiešať aj za lacnejší peniaz, na kozmetiku "Gertrúdina voľba" si ale budeme musieť počkať… Dovtedy si u PC môžete vybrať 1 alebo 2 % koncentráciu a formulácie v podobe tonika (vodičky), gelu, mlieka alebo krému. Viac o BHA a o tom, prečo je dobré ho používať som už písala tu.

Paula má odpoveď aj pre všetkých vás, ktorých trápi akné na chrbte, alebo folikulárna keratóza na ramenách, či na predlaktiach. Ako jedna z mála totiž ponúka exfoliačné prípravky na telo. Well done!

Čo by ste ešte určite mohli vyskúšať sú jej retinoly. Ak sa bojíte preskribovaného Retinu-A alebo koncentrovanejších lekárenských formulácií, alebo len chcete s retinolom začať pozvoľna, skúste Paulin. Obstojí jeho balenie, petože je naskutku vesmírne, vyhnete sa iritácii a ešte tam primiešala aj koktejl kadejakých dobručkých antioxidantíkov. Len si vyberte koncentráciu pre seba vhodnú a čítajte návody. Viac o retinoidoch som písala tu

Ak márne hľadáte nedráždivé SPF, ktoré by ste konečne nezabúdali aj používať, určite skúste Pauline ochranné krémy s SPF. Ponúka kombinované SPF pre ľudí s lesknúcou sa pokožkou, aj riešenie pre občanov s rosaceou alebo suchou pleťou. Určite si však najprv objednajte testery. Ja si aktuálne brúsim zuby na jej nové minerálne SPF pre ľudí s citlivou pleťou a tendenciou k začervenaniu. Zatiaľ je dostupné iba v .us a .eu verzii, verím, že ho čoskoro bude distribuovať aj .sk a .cz spoločnosť Coreflow.

Paule pekne vyšiel aj liečivý prípravok s kyselinou azelaovou. Funguje naraz proti upchávaniu pórov, ako stimulant kolagénu a prevencia jemných liniek a zároveň lieči škvrny po už vzniknutom akné.

K jej dekoratívnej kozmetike sa vyjadriť neviem, neskúšala som ju, prípravky na vlasy ma ktovieako nenadchli, (mala som jeden tester), a aj sérum s vitamínom C nájdete podľa mojej mienky na trhu lepšie a lacnejšie, čo ale neznamená, že jej prípravky s antioxidantami nie sú príjemné a nefungujú. Znova je to len o tom, že si pre seba každý hľadáme tie svoje naj.

 

ZÁVER

Summa summárum, je dobre, že som na Interbeauty zašla, aj keď ma to stálo 6 eur, 4 hodiny, a potom ešte ďalších 8 hodín strávených pri PC, a to všetko pre PC. Aké symbolické! 

Kozmetiku Paula´s Choice si už môžete objednať aj na Slovensku www.americkakozmetika.sk a v Čechách www.americkakosmetika.cz, a to je vážne super! Lebo každá nová rybka v kozmetickom mori poteší, zvlášť, ak ju môžete uloviť za dodací čas dva dni a namiesto poštovného 14,50€ !!! zaplatiť 2,30€, to ak sa rozhodnete pre formu dodania uloženkou, 4,80€,  ak pre Slovenskú poštu a 6,50 ak uprednostníte kuriéra. Tak čo, bude Paulina voľba aj vaša voľba?  

 

 

S firmou Coreflow s.r.o. nespolupracujem, nesponzorujú ma a tento článok si neobjednali. Dokonca mi nedarovali ani len prašivú vzorku. Hanba!

 

 

Poznáte výrobky Paula´s Choice? S ktorými ste spokojní a prečo? Boli ste na tohtoročnom Interbeauty a oslovilo vás niečo, alebo mi chcete len tak napísať? Napíšte, a nezabudnite kliknúť na srdiečko v krúžku a registrovať sa na odoberanie aktuálnych článkov. Merci :)