Zmena versus údržba

"Vyzeráš krásne.Kto ťa obliekal, Veľká Depresia?" " Vyzeráš pôvabne Helen. Je mi to tak ľúto, že som nemohla prísť minulý rok na tvoj pohreb."

"Vyzeráš krásne.Kto ťa obliekal, Veľká Depresia?" " Vyzeráš pôvabne Helen. Je mi to tak ľúto, že som nemohla prísť minulý rok na tvoj pohreb."

Zmena je ŽIVOT. Od narodenia až po pubertu je zmena pre vývin ľudských bytostí zásadná: potrebujeme ju k rastu a dospievaniu. Pravda je však taká, že keď už konečne dospejeme, to, čo naše fyzické telo v skutočnosti potrebuje je ÚDRŽBA, a nie zmena. „Keby ste postavili perfektný dom, asi by ste v určitom momente prestali pridávať tehly. Keď vybudujete perfektné telo, asi okolo neho prestanete pobehovať so skrutkovačom. Ale evolúcia takto nefunguje. Naše gény nevyvinuli tzv. „vypínač pre rozvoj“. Vyvíjame sa teda NEPRETRŽITE. Pridávame ďalšie a ďalšie tehly, aj keď už stavbu (telo) nemožno viac zdokonaliť, je dávno hotová. Najskôr to nespôsobí žiadne veľké problémy. Tu trocha previsnutá strecha, tam rozbité okno. Napokon ale základy nevydržia a dom sa zrúti. TOTO, hovorí Dr. Richard F. Walker, JE STARNUTIE.

Áno, všetci raz budeme starí, boj s časom jednoducho nemôžeme vyhrať.

Prekvapení? Skrúšené? Načo sa potom stále snažiť a vyvíjať, učiť, rásť, meniť k lepšiemu a stávať sa krajšími, keď nás to vlastne zabíja?! Keď nás to raz aj tak zabije!

Neviem ako vy, ja som bola uveličená týmto zistením. Že nás vlasne nivočí akýsi nezastaviteľný popud k zlepšovaniu a zdokonaľovaniu toho, čo už máme. Že O TOM je vlastne starnutie. Pre človeka nastaveného na rast, obnovu a prácu na sebe, zvonku i zvnútra, to musí byť DELOVÁ RÁNA. A poviem vám, aj BOLA.  Ja ale nezúfam, a rozhodla som sa túto teóriu, ako inak, využiť vo SVOJ PROSPECH! 

Ak sa teda naďalej vyvíjam aj bez toho, aby som to vlastne potrebovala, a moje telo sa nevie vypnúť a zamraziť v tom najlepšom, najmúdrejšie teda bude začať ho rovnomerne, pozvoľna, trochu NIČIŤ nie?!  

Nerozumiete?

Ale o tom, že pre krásu sa musí trpieť ste už iste počuli.

Nie je to vždy pravda, no pokiaľ ide o DERMAROLLER, je to pravda pravdúca!

 

MÔJ PRÍBEH SEBAPOŠKODZOVANIA 

Pohľad na hotelové šitíčko už nikdy nebude ako predtým...

Pohľad na hotelové šitíčko už nikdy nebude ako predtým...

Na začiatku bola moja nespokojnosť s tým, že sa mi pri koreni nosa pomaly ale isto rozmáhajú vrásky hnevu! Také čosi! V 33och rokoch! Napriek tomu, že som si vedome zakázala mimiku mračenia, aj pri práci sa snažím nedvíhať obočie, hoci ma udivuje pomerne veľa správ, ktoré tam čítam, i tie slnečné okuliare nosím takmer 365 dní v roku a o pleť sa, ako sú nebesá nado mnou, starám. Aj tak tam jedného dňa boli!  

Poviem vám, vôbec sa mi to nepáčilo a odmietla som sa s tým zmieriť. A keďže sa mi nateraz nepozdáva ani predstava klobásového jedu v podkoží, hľadala som ďalej. Naďabila som síce na internete na zmienku o dermarolleri už dávnejšie, ale v momente som zavrhla jeho kúpu poklepúc si po čele, že tie ženy, čo sa dobrovoľne krvavia ihlami isto nebudú normálne! Ale viete ako je to. Myšlienky sa prikradnú, priplazia a zavše vás i prevalcujú potvory. Nedalo mi, a tak som sa rozhodla vyskúšať to na začiatok aspoň s ihlou JEDNOU.

Počujete dobre. Zobrala som najskôr praobyčajnú, čo najtenšiu šijaciu ihlu, dobre som ju pred procedúrou vydezinfikovala, a poďho na vrásky! Aj sa na mňa v metrovom textile čudne pozerali, keď som si pýtala najtenšie ihly, do lekárne som sa s touto požiadavkou neodvážila vôbec. Ale k veci. 

Metóda je to trochu nepríjemná, to je pravda, ale keďže si vlastne bolesť spôsobuje človek sám, nejako si to už zmanažujete, aby ste to vydržali. A to ja som na tom s vnímaním bolesti a jej prahom veľmi neslávne. 

Pichala som presne v línii vrásky, sem a tam, kým to pre mňa bolo znesiteľné. Vždy večer, cca každý druhý deň, pár týždňov. Už po pár razoch som VIDELA ZLEPŠENIE, vrásky začali miznúúúť! To ma presvedčilo, že dermaroller bude dobrá investícia. A aj je!  

 

ČO je DERMAROLLER a AKO FUNGUJE MEZOTERAPIA  

Dermaroller je valček s niekoľko milimetrovými ihličkami, ktorým si takpovediac výdatne „prerýľujete“ tvár. Ale môžete aj telo a dokonca aj pokožku hlavy, ak máte problém s rastom vlasov.

Tým, že ihličky pleť jemne perforujú, ju vlastne nútia rýchlejšie sa obnovovať a stimulujú tvorbu kolagénu. Zároveň všetko, čo nanesiete na pleť pred a po procedúre sa lepšie vstrebe, a teda je aj efektívnejšie.

Dermaroller funguje na vrásky, póry, jazvičky, dokonca aj strie. Nemal by sa používať pri zapálenom prebiehajúcom akné, ani na čerstvé, nezahojené rany samozrejme.

Ja svoj používam RAZ za týždeň, moja mama, (ktorá má 63 rokov pozn. red.) sa rolluje 2x týždenne. Celá kúra by mala obsahovať cca 40 ošetrení rozložených na 2-3x do týždňa, potom robíte jedno rollovanie za týždeň na udržanie, ale myslím, že toto je veľmi individuálne.

Mezoterapia je teda kozmetické ošetrenie, pri ktorom sa koža jemnými ihličkami perforuje, ale keďže sú naozaj veľmi jemné, jej ochranná funkcia ostáva zachovaná. Okrem toho mezoterapia:

  • stimuluje nervové zakončenia, ktoré spúšťajú množstvo fyziologických procesov urýchľujúcich hojenie
  • spevňuje pleť, pretože urýchľuje tvorbu kolagénu
  • rýchlejšie hojí jazvy
  • vyhladzuje mimické a zjemňuje hlboké vrásky
  • umožní efektívnejšie vstrebávanie kozmetických prípravkov

A takto nejako som vyzerala po prvej ROLBE!

Momentálne ma netrápia žiadne zápalové procesy, zostalo mi zopár pozápalových hyperpigmentácií, a pozorujem, že koža okolo očí začína trocha vädnúť a stráca pružnosť. Ak by som sa na to vykašľala, onedlho mám okolo očí riadne stračie nôžky. Ak sa spájajú s úsmevom a páčia sa vám, prečo nie...ja by som ich poprosila počkať tak do 40tky. Ďakujem. 

Vidíte,že tvár je po procedúre jemne červená, po nanesení prípravkov aj trocha páli. Síce som si tvár nikdy nespálila na slnku, ale asi by som to prirovnala k tomu. Môžu sa objaviť aj kvapôčky krvi, závisí od toho, ako veľmi pritlačíte, mne sa neobjavili. Nie je to nič strašné naozaj, a to vám vravím ja, KVE-TIN-KA! 

EŠTE K BOLESTI

Bolesť pri používaní dermarolleru je taká príjemná, úplne sedí prirovnanie k sedeniu na ihlách. Akú bolesť by ste cítili sediac na jednej (to keď som sa na začiatku pichala jednou ihlou), a sediac na 192och napríklad? Toľko ich má môj valček. Zákony fyziky, alebo čoho už, fungujú, a tlak sa jednoducho na koži rozloží. Ak je vám to jasné, tak sa ospravedlňujem, mne tieto veci dochádzajú neskôr a považujem také momenty za obdivuhodné záblesky poznania!

Ak by som to mala zhrnúť, použitie dermarolleru troška bolí, ale takým zvláštnym spôsobom je to bolesť príjemná. Najcitlivejšia je pre mňa osobne oblasť okolo oka a okolo úst. Pri jednom oku mám aj znamienko, takže si naň vždy, keď idem valčekom okolo, priložím prst, aby som sa vyhla poraneniu, to isté nad obočím. Sledovala som aj profesionálne použitie dermarolleru v kozmetických centrách na videách z youtubu. Tam kozmetička rollovala napríklad aj viečka. To nerobím, ale používam ho aj v tesnej blízkosti očí a v hornej časti viečok, teda trocha pod obočím, a v pohode!

AKO NA TO

  • odlíčim sa a pleť poriadne vyčistím
  • okamžite po rollovaní použijem vždy aj nejaký kyslý toner,  je potom ešte efektívnejší (EDIT 13.4.2017 - kyslé tonery bezprostredne po rollovaní už nepoužívam, pri mnohých nie je dôvod, aby penetrovali hlbšie, vhodnejšie sú na to skôr retinoidy, prípadne vitamín C alebo viacmolekulová kyselina hyalurónová. Podrobnejšie o látkach vhodných na kombinovanie s dermarollerom hovorím v jednom z mojich videí tu.) 
  • rollujem vždy jednotlivé zóny, hneď ako skončím jednu, aplikujem na ňu sérum s KH a až tak sa presúvam na ďalšiu
  • rollujem vždy 10x smerom tam a spať, všetkými smermi, teda hore, dole, šikmo z jednej strany a šikmo z druhej, tak ako vidíte na obrázku nižšie
  • po tejto intenzívnej procedúre si nanášam najprv kyselinový toner, viď vyššie, potom jedno sérum s KH, to bezprostredne na každú zónu, potom sérum od Skin Inc., na to ešte jedno sérum s KH gelovitej konzistencie, a na to napokon masku na spanie, gelovú, tiež od Skin Inc. 
  • procedúru robím vždy len večer, čím skôr, tým viac času má pokožka na regeneráciu, teda napr. o 17tej je to ideálne
  • ráno pri rannej rutine je POVINNÉ SPF, minimálne 15, ideálne 30, keď mám vysielací deň, musím sa uspokojiť s 15tkou a maximálne sa vyhýbať slnku, ak si robíte mezoterapiu v lete a slnko je intenzívnejšie, klobúky a šilty + SPF 30 sú povinné!  

 

DERMAROLLOVÁ SUMMA SUMMARUM 

Je nám všetkým jasné, že starnutie nezastavíme, a prináša úplne nový typ ľudskej skúsenosti. Ja sa ale na skúsenosť s vráskami na čele, okolo očí a pri koreni nosa predsa len cítim trochu primladá :P

Ihly fungujú a odporúčam ich každému, kto chce svoje starnutie podchytiť v zárodku. Lebo ak už vráska vznikne, je pomerne neskoro. Práve po 30tke pozorujem na sebe a svojej tvári asi najviac zmien, bol teda najvyšší čas! 

Mezoterapiu ponúka aj množstvo kozmetických centier, my s mamou sme to ale vyhodnotili tak, že domáce rollovanie je jednoznačne komfortnejšie, oveľa oveľa lacnejšie, a keďže ste si strojcom vlastnej bolesti, aj omnoho príjemnejšie. Nám vyhovuje a nedáme naň dopustiť. 

A ozaj, dermaroller aj niektoré séra sme kúpili tu.

* AESTHEHOLIC nikto nesponzoruje, a všetky produkty, ktoré používam si financujem z vlastného vrecka. Taká je pravda..mami, oci...

Ak vás zaujíma čokoľvek o mojej starostlivosti o pleť, o dermarolleri a o tom ako ho používať, pokojne sa pýtajte, rada odpoviem.