Kyseliny, ktoré mi zmenili tvár

Krásna pleť nie je hriech. Ani tento oltárik nie.

Krásna pleť nie je hriech. Ani tento oltárik nie.

Poviete si, s čím na nás tá Zuzana zasa ide?! Nuž veru, o tom, že sa treba snažiť, aby prostredie na našej tvári bolo čo najkyslejšie, lebo zásaditosť veští prúser, som už písala tu. Aké najkyslejšie pleťové zázraky vlastním a prečo sú to naozajstné zázraky? 3x hádajte…

Ak Salón Gertrúda čítate pravidelne, viete, že som zástankyňou logiky, zdravého sedliackeho umu, vedy, ale tiež múdrosti prírody a jej bohatstva. Fascinujú ma prípravky, ktoré vzniknú v synergii vyššie spomínaného, a práve vďaka tomu sú efektívne.

Snaha napodobniť prírodu a odkukať z jej procesov čosi, čo by i nám ľuďom mohlo pomôcť regenerovať sa, je dávno známa a vo vede úplne bežná. Preto robia ortodoxní BIO EKO vyznavači chybu, ak vedu odmietajú s tvrdením, že je to CHÉMIA. Prírodu predsa tiež možno zapísať do vzorcov :) Ale nie o tom som chcela…

Spomínané prípravky fungujú najmä preto, že sa v nich spája múdrosť človeka, ktorej ho naučila príroda. Apoň tak to vidím ja. 

LIQUID GOLD- Alpha H 

Tekuté zlato! Austrálska značka kozmetiky, ktorá svoj prístup k starostlivosti o pleť zakladá na výsledkoch. Na tom, aby ste skutočne v zrkadle videli inú pleť.

Áno, je to možné.

Kľúčom k obnove a regenerácii pleti, kľúčom k tomu, aby ste jej pomohli byť krajšou, odolnejšou a mladšou, je EXFOLIÁCIA.

Opakovanie je matkou múdrosti, o exfoliácii čítajte viac tu. Ak ste ešte nečítali...

 

Čo je v tom : 5% kyselina glykolová, extrakt zo sladkého drievka a hodvábne proteíny.

Čo robí:  čistí, rozjasňuje, zbavuje pigmentácie, bojuje proti jemným linkám, zlepšuje hydratáciu pleti, no zlatíčko vo fľaštičke no..

Ako používam: s dermarollerom, nech ide čo najhlbšie, raz do týždňa, večer, ráno nezabúdať na SPF, ako vlastne každé ráno.

 

GOOD GENES - Sunday Riley 

Milujem veci od Sunday Riley, pretože modelky, na ktoré to cápu a chodia pre prehliadky Stely Mccartney, majú nádherné ksichty. Nádherné, nádherné, nádherné. Treba vám viac? Nádherné! Áno, sú to všetko mladé dievčatá s dobrou pleťou, ale aj tak! Mám jej Ceramic Slip a skúšala som očný krém. Z toho si plánujem kúpiť celé balenie, hneď ako domíňam svoj. A našetrím. 

Čo je v tom: milá, zlatá, jemná a efektívna kyselina mliečna. Kupujte veci s kyselinou mliečnou, hovorím vám, budete krásni! (ZZ-13) Okrem toho fermentované veci, konkrétne kultúru pivnej kvasinky, výťažok z kaktusu, modrého agáve, sladkého drievka, opuncie..na gény sa s týmto môžete viete čo..

Čo robí: rozjasňuje, vypĺňa, vyrovnáva tón a jas pleti, zrazu sa vám od nej svetlo krásne odráža aj keď sa pudrujete o 106. Nie preto, že ste mastní, ale preto, že ŽIARITE, a to je prosím pekne rozdiel. Čím je vaša pleť hladšia a rovnomernejšia, tým viac svetla odráža. To je to.   

Ako používam : je dosť drahé, mám zatiaľ iba vzorky, ktoré chránim ako oko v hlave. Každé použitie je sviatkom, raz určite nastane čas aj na celú fľašku ;) je vo forme séra, nanášam raz týždenne malú slzičku na každý kvadrant tváre, žiadne také, že okolo očí nie. Aj tam!

 

GLOW TONIC – Pixi

Určite najdostupnejší a najefektívnejší a tiež najšetrnejší exfoliátor na trhu. Pomer cena/výkon jednoznačne skvelý. Fľaša má 250 ml, rozhodne neexistuje dôvod, aby ste si ho hneď nekúpili. Garantujem vám, že hneď ako zaradíte tento typ produktu do vašej starostlivosti uvidíte zmenu. Do exfoliovanej kože sa totiž ľahšie vstrebávajú všetky ďalšie veci, ktoré na ňu natriete, a ak už vaše regeneračné pleťové mechanizmy pospávajú, je                                                                                                    načase ich prebudiť. 

Čo je v tom: Rovnako ako v Liquid Gold 5% AHA kyselina, okrem toho rastlinné upokojojúce zložky, možno ani to povestné jemné štipkanie, také známe pri AHA produktoch, nebudete cítiť, je veľmi jemný.

Čo robí: v podstate všetko, čo ostatné exfolianty. Šetrne odstraňuje odumretú vrchnú pokožku a ukazujé vám vaše krajšie, bezpórovejšie, jasnejše, mladšie ja. Dobré nie?

Ako používam: Na fľaši stojí používať ráno a večer, ak práve nemáte rosaceu ako ja, je to úplne v pohode, pre mňa osobne by to už bolo príliš. Celkovo exfoliujem 2x, maximálne 3x za týždeň, a exfolianty ako vidíte striedam. Ak sa vám, napr. na nose robia žilky, túto oblasť pokojne vynechajte a uprednostnite na ňu produkty s BHA. O tých viac tu

 

LOTION P50- Biologique Recherche 

Ak jestvuje na svete jeden-ikonický- exfoliačný-prípravok za všetky, toto je nepochybne ON. Kráľ. Víťaz. Hrdina. Chvíľu mi trvalo, kým som sa k nemu dostala, je totiž pomerne zložité objednať ho, alebo kúpiť. Bola som dokonca na pleťovom ošetrení v salóne, ktorý s touto kozmetikou pracuje. A viete čo? Zamilovala som sa. Odchádzala som zo salóna nenalíčená, normálne autobusom, a celú cestu som vyťahovala z taštičky zrkadielko, či som to naozaj ja? So zaľúbením som pozorovala svoj zjav v zrkadle, hydratovaný, rozjasnený, oddýchnutý, žiariaci. Mojím snom je odvtedy osobne navštíviť pravý, ozajstný a skutočný salón Biologique Recherche, Ambasádu krásy na Champs-Elysées priamo v Paríži, ach... Možno raz…

Čo je v tom: kyselina mliečna, mandľová, kys. salicylová, kyselina fytová, kyselina citrónová, ocot, jednoducho, kyselinové nebesá!!! Okrem toho rôzne extrakty, napríklad: z cibule, koreňa chrenu, koreňa lopúcha, extrakt zo štiavu kyslého, myrty, myrhy, tymiánu, síra je v tom, nikotínamid...úplný masaker proste! Veľmi silná vecička, a tiež dosť drahá.

Na tomto mieste cítim potrebu všetkým bio a eko vyznavačom odkázať, že Biologique Recherche pre mňa predstavuje krásnu ukážku toho, ako veda ctí prírodu. A to je podľa mňa budúcnosť kozmetiky. Nie mažiarom roztĺkať orechy v blatistej kuchynke, ale extrahovať tie najlepšie prírodné látky špičkovými technológiami a miešať ich v sterilnom prostredí laboratórií. Lebo nie len rakovina si zaslúži špičkový výskum. Som sa trochu rozhovorila.. 

Čo robí : Odkrýva pleť, po ktorej ste vždy túžili. Vyrovnáva ph, lieči, zbavuje vyrážok a zápalov, odstraňuje pigmentácie..niektorí P50-tku volajú aj Ježiš vo fľaši ;)

Ako používam: mám malinké 50 ml balenie, ktoré s láskou opatrujem. Strihám okrúhly vatový tampónik na 4 štvrtinky. Jednu štvrtinku namáčam do čistej vody a žmýkam. Následne na ňu kvapnem 3-4 kvapky tohto elixíru, a jemne vklepávam do pleti. Postupujem pomaly od brady smerom hore k čelu, po centimetri. Hlavne nijaké šúchanie, táto vecička je brutálne silná. A ráno sa teším zázraku, hoci voda z Lúrd v tom nie je. Nechápem, kde Panna Mária urobila chybu ;)

 

KYSELINU NA VÁS! 

Mám ešte zopár iných kyselinových produktov, maskusérum od Alpha H napr.,  AHA krém od Ryoru, toner od Clarins..každý robí svoju prácu dobre, svojím spôsobom. Je len na vás, čo uprednostníte. Hlavne niečo začnite používať, a to čím skôr. Jedine, že máte 20, ešte sa vás to netýka. V prípade, že sa ale od 16tich opaľujete o dušu spasenú, pijete málo vody, fajčíte, ponocujete a na pleti badáte prvé známky poškodenia, vekom sa rozhodne neriaďte a nečakajte.

Zapamätajte si, že čím lepšia pleťová starostlivosť, tým menej makeupu, viac času a väčšia spokojnosť so sebou. Pri pohľade do zrkadla si potom na mňa s láskou spomeňte, to bude moja odmena :) 

 

Prvé tri produkty kupujem na www.cultbeauty.com

Biologique Recherche som kúpila a na pleťovom ošetrení bola tu. 

 

 

Ak sa vám článok a informácie v ňom páčili, nezabudnite kliknúť na  v pravom dolnom rohu pod ním. Aestheholic nikto nesponzoruje, to bude moja jediná odmena. Ďakujem :)