Jeden, dva, tri..päť tipov na dnesss

Nechcem provokovať, ale mám dnes voľno. A hoci musím stihnúť pomerne veľa vecí, už dlho som nepísala, a tak mi napadlo, že pár mojich dnešných tipov by vám mohlo osviežiť deň, aj keď vy možno práve pracujete. Tu sú: 

RAŇAJKY

Už ste mali toho roku jahody? Ja som úspešne odolávala, zdalo sa mi, že všetky tie dovozové musia byť ešte kyslé, a tvrdé, ale včera som v Lidli napokon aj tak podľahla. Nie je to ešte úplne ono, ale sú dobré. V miske som rozmiešala štvrť balíčka plnotučného tvarohu, 4 lyžice gréckeho jogurtu, na to nasypala 4 lyžice ovsených vločiek, pokrájala asi 7 jahôd, pohrýzla jednu kocku horkej čokolády, (keď pripravujem jedlo pre seba, neobťažujem sa krájaním) a asi 5-6 mandlí. 

VITAMÍNY

Ako ste na tom s vitamínmi? Ja si doprajem vždy nejakú kombináciu, potom dva-tri mesiace neužívam nič, a potom si znova niečo šupnem. Osvedčila sa mi kombinácia rybieho oleja, vitamínu D3 a B-komplexu. Všetko Gesunde Plus DM drogéria. Omega-3 mastné kyseliny v kapsuliach obsahujú lososový a rybí olej, ktorý podporuje správnu funkciu srdca a viatmín E chráni napríklad pred oxidatívnym stresom. 

D3 vitamín je výborný najmä v zimných mesiacoch, keď sa nám nedostáva toľko slnečného žiarenia, pomáha posilniť imunitu, pomohol aj mne. 

B-komplex vitamínov asi pozná každý, nepostrádateľný pomocník pre kožu a sliznice, a na NERVY! :) Okrem toho, odkedy som sa zamilovala do Niacínu, teda Nikotínamidu, čo je vlastne vitamín B3, hľadám ho všade a vo všetkom. V krémoch, aj vitamínoch. Hľadajte ho tiež, je výborný na udržiavanie vlhkosti v pokožke, keďže ju reguluje. Prirodzene ho dosiahnete, keď budete konzumovať najmä ryby, orechy, dobrý chlieb a cereálie.

MASKA

A keď už raňajkujeme jahody a jogurt, nebola by som to ja, keby neskončili aj na mojom ksichte, krku a dekolte. Šupnite si to na seba tiež, pokožku vám jahody krásne vyhladia a zjemnia. Póry sú stiahnuté, pleť jemná a vláčna. Mňam! Jahody blahodárne pôsobia aj na pleť s akné, keďže majú antiseptické účinky. A bielia zuby. Fakt! 

VLASY

Skúšali ste už tento zosvetľovací gel od L´Oreal Paris? Či už si chcete zosvetliť pár pramienkov alebo celé vlasy, bude sa vám hodiť. 

Použitie je vážne izi pizi, len vytlačíte gél do dlaní a aplikujete kde potrebujete. Každý druhý deň, až kým nie ste spokojné s výsledkom. Existujú tri druhy. Pre blondíny, pre strošku tmavšie ako úplne blonďavé, a tretí typ, ktorý mám tiež, je pre svetlo hnedé až tmavé blond. Všímajte si označenie dolu na krabičke. Vlasy treba nechať po aplikácii gelu uschnúť, pre intenzívnejší efekt odporúča výrobca vlasy vyfúkať fénom, alebo vysušiť na slnku. 

Ja osobne si potom na druhý deň aplikujem do dĺžok arganový olej, a som v pohode. Žiadne zničené alebo vysušené končeky. Na leto ideálny produkt. Vlasy vám to len jemne vyťahá, ako od slnka. 

JEDLÝ PÚDER

Ak ste čítali môj aesthe-úvod, potom viete, že moje kozmetické začiatky sú spojené so zásypom Septonex, ktorý som ako dieťa používala namiesto púdru, a aplikovala ho štetcom z výtvarnej. V nanášaní púdru na tvár je podľa mňa niečo nevýslovne ženské. Tak ako pri rúžovaní sa... Prečo teda okrem Septonexu nevyskúšať aj niečo jedlé. Kukuričný škrob!

Možno ste si všimli, ale práve kukuričný škrob je súčasťou mnohých púdrov, hľadajte ho v zložení ako corn starch. Tak ako talc alebo ryžový prášok sa veľmi často využíva v kompaktných aj sypkých púdroch. Ak vám teda ten váš náhodou dôjde, zájdite do komory. Niektorí uvádzajú, že im upcháva póry a spôsobuje akné, alebo je pre nich príliš biely. Ja som svetlá a neprekáža mi to. Ak ste tmavšie, vyskúšajte si ho napríklad zmiešať s trochou kakaa..videla som to kdesi u prírodných blogeriek a môže to byť fajn...Mne konkrétne žiadne nové vyrážky zatiaľ nespôsobil, ale dávam si záležať aj na odlíčení ako viete.. 

Okrem iného, kukuričný škrob možno použiť aj ako suchý šampón, vyskúšate?

ZZ.

 

 

Zuzana ZávodskáComment