Narodeninové rozmaznávačky

Milujem mať narodeniny. Oslavovala by som ich aj každý deň.  Keby sa dalo, a keby to pravdaže neznamenalo tiež starnúť. A čo na narodeninách milujem najviac? Darčeky a pozornosť! Áno prosím.  

Všetci totiž celý rok balansujeme kdesi na hranici vlastnej dôležitosti a zároveň pocitu, že veď predsa nie sme o nič dôležitejší ako tí druhí, že svet sa netočí len okolo nás a nášho ega, že ľudia navôkol riešia zrejme kopec väčších problémov než my, že... Niekedy sa dokonca vo všetkej skromnosti môžeme stať neviditeľnými aj sami pre seba. Narodeniny sú teda perfektná príležitosť legitímne precítiť výnimočnosť vlastnej existencie a vôbec pri tom nemať výčitky svedomia. Tak! 

35-ka v Rotterdame

Pôvodne som chcela oslavovať v Bratislave, pozvať pár priateľov a tak. Veci sa napokon vyvinuli ináč, ale vôbec nie zle. Ocitla som sa u priateľa v Holandsku a zažila perfektný narodeninový deň, večer aj noc. Nemusíte ale zase vedieť úúplne všetko..;)

Soap treatment store

Keďže ma môj priateľ už trochu pozná a vie ako milujem ležať naložená v kadejakých maskách a obkladoch, skúšať nové prípravky a objavovať dosiaľ nepoznané kozmetické miesta, lepšie prekvapenie ako celotelové a tvárové ošetrenie v kozmetickom salóne mi ani pripraviť nemohol!  

Soap je obchodík aj salón zároveň. Možete si tam posedieť pri manikúre, pedikúre, zveriť do opatery svoje obočie, či mihalnice. Značky, ktoré predávajú patria medzi moje obľúbené: Anastasia Beverly Hills, Coola, Obagi, R.E.N. alebo DERMALOGICA. S Dermalogicou aj pracujú, a keď ste čítali môj článok o prípravkoch, ktoré by som si kupovala keby som bola nechutne bohatá…viete si predstaviť v akom tranze som sa ocitla, keď mi pri ošetrení natreli na fejs práve masku, po ktorej tak túžim. Rrrrrr. 

Ale pekne po poriadku. 

Po príchode mi najskôr takmer všetky zamestnankyne salónu zablahoželali k narodkám a ponúkli ma čajom. Potom mi odložili kabát a vyzvali ma, aby som pár minút počkala pri bare. Tú chvíľku som využila na to, aby som si, popri pití čaju, ne-ná-pad-ne ocápala chrbty rúk novým Dermalogica olejčekom vystaveným pri beauty bare na tento účel a snažila sa pôsobiť ako tak nenútene. Nemusia hneď vidieť, ako mi z potláčanej rozkoše miká ľavým kútikom, všakže. 

Krátko na to si ma prišla vyzdvihnúť moja ošetrujúca kozmetička. Dvadsaťdva ročná Sue Ann, pôvodne grafická dizajnérka. No ako mi povedala neskôr, keď mi peelingovou zmesou svedomito šúchala nohy a masírovala zadok, nikdy ju to veľmi nebavilo a jej vtedajší kolegovia ju stresovali. Aj preto sa rozhodla pre zmenu. Keď ma zaujímalo, čo ju na jej práci baví najviac vyznala sa, že rada poskytuje druhým dobrý pocit. Pretože potom má dobrý pocit aj ona sama. 

Sue Ann bola skutočne veľmi milá a nebyť toho, že si raz odskočila pre nové balenie masky, ktorá sa jej minula, a potom na seba, (našťastie nie na mňa) s rachotom prevrhla celý stojan so všetkými prípravkami, ktoré na ňom mala položené, aj by som povedala, že je to výborne organizovaná stvora… Ale fakt bola veľmi milá a nijako mi neublížila :)) 

Telo

Po príchode do miestnosti na ošetrenie som sa vyzliekla, obliekla si jednorazové bavlnené nohavičky a tvárou dole som si ľahla na vyhrievané masážne ležadlo obalené igelitom. Trochu zvláštny pocit, ale igelit neskôr zohral svoju úlohu. Sue Ann si vždy odkryla iba tú časť tela, s ktorou pracovala, zvyšok nechala pod dekou, aby mi nebola zima. Najskôr mi teda peelingom, ktorý som si sama vybrala dôkladne vyšúchala nohy a zadok, prikladaním teplých mokrých uteráčikov to umyla a natrela ma hĺbkovo čistiacim a zvláčňujúcim balzamom, ktorý som si tiež predtým sama vybrala. Takto nabalzamovanú ma zabalila do igelitu, aby koža ešte viac zmäkla a presunula sa k tvári. 

Ostych

Možno v tomto bode podaktorí krútia hlavou, pretože predstava, že sa ich dotýka niekto cudzí sa im vôbec nezdá milá. Zaujímalo ma, ako vidí anatomické, alebo prípadné kožné "odchýlky" Sue-Ann. Prehlásila, že kopec vecí ako celulitídu, popraskané žilky, krivé alebo neoholené nohy vôbec nerieši a málokedy si ich u klientov aj sama všimne. Väčšinou ich vraj zaregistruje až keď ju na ne niekto sám upozorní. Podľa nej je to preto, lebo sami seba vidíme ináč a na svoje nedostatky sa zvyčajne pred zrkadlom sústredíme každý boží deň. Škaredí ľudia sú však podľa 22-ročnej kozmetičky z Holandska Sue-Ann najmä ľudia arogantní a nepríjemní. A je úplne jedno, ak aj majú náhodou alabastrovú pleť bez vrások a dokonalé telá. Múdre dievča, čo poviete? 

Popri tom ako ma Sue-Ann natierala, obaľovala igelitom a zakrývala uterákmi ledabolo utrúsila otázočku, či som videla film Parfum. Keď som odvetila, že som čítala knihu a patrí medzi moje obľúbené prehodila, že sa cíti trochu ako hlavný hrdina,…

Popri tom ako ma Sue-Ann natierala, obaľovala igelitom a zakrývala uterákmi ledabolo utrúsila otázočku, či som videla film Parfum. Keď som odvetila, že som čítala knihu a patrí medzi moje obľúbené prehodila, že sa cíti trochu ako hlavný hrdina, keď ma tu tak balí a balzamuje, ale že mám byť pokojná, lebo zabiť sa ma nechystá. Tsa!  

Tvár

Najskôr ma Sue Ann pomaličky a šetrne odlíčila, úplne som cítila ako pri tom nedýcha. Neviem, či jej priateľ spomenul, aká som alergická na naťahovanie a šúchanie kože pri odličovaní alebo čo, ale snažila sa ako pri kozmetickej maturite. Potom použila hĺbkovo čistiaci gel od Dermalogica a sterilizované horúce mokré uteráčiky.

TEN POCIT, KEĎ VÁM NAHRIATY MOKRÝ UTERÁK PRISTANE ROVNO UPROSTRED TVÁRE SA NEVYROVNÁ NIČOMU NA SVETE. 

Ni-čo-mu. Úplne vážne! Je to nebo, pariace sa, zvláčňujúce, čistiace, zmäkčujúce a také uspokojujúce, že až! 

Nasledoval špeciálny peeling 10 minútovou maskou z vlastnej línie firmy SOAP. Maska je aj trošku abrazívna, ale obsahuje najmä tri druhy AHA kyselín- glykolovú, mliečnu a ovocné kyseliny. Okrem toho tiež akýsi "sepilift", rastlinnú látku, ktorá vraj účinkami pripomína retinol akurát je šetrnejšia. Dočítala som sa, že pleť vypĺňa, spevňuje, hydratuje, pôsobí antioxidačne a má ešte veľa veľa ďalších zázračných vlastností. Má certifikát ECOCERT ale nie FDA. 

Fakt je, že potom ako mi slečna Sue Ann masku naniesla som sa bála najhoršieho, pretože fakt pálila. Brutálne. Okrem toho stále používam Retin A.

Našťastie sa žiadna iritácia a následné zápalové procesy nediali a pleť bola pripravená na ďalšiu dávku. Sue Ann zmiešala dve masky: už ospevovanú Dermalogica Skin Hydrating Mask a masku ich vlastnej značky The Leave On beautifying Mask. Po predchádzajúcom 10minútovom kyselinovom ataku to bolo nesmierne ochladzujúce, osviežujúce a hydratačné spojenie.

Týmto môžem zároveň zodpovedne a miestoprísažne prehlásiť, že Dermalogica je parádna značka! Parádna. Pretože či už Sue Ann použila Special Cleansing Gel, vyššie spomínanú masku alebo Skin Hydrating Booster , či neskôr hydratačný krém Active Moist , a na to potom ešte SPF 50, všetko to bolo utra ľahké, nelepivé, neparfémované a na pleti mi tie veci prinášali neskutočný pocit úľavy a uspokojenia. Ak sa teda niekde budete mať možnosť s produktami Dermalogica zraziť, určite to využite. Ich jediná nevýhoda je cena, pretože za denný hydratačný krém a SPF vycálovať viac než 130 eur, uvedomujúc si, že potrebujete nové každé 3-4 mesiace…nuž…

Po ošetrení

Po procedúre mi ešte Sue Ann ponúkla ultra ľahký BB krém od doktorky Schrammekovej. Nádherný, jemný, nelepivý, hydratačný produkt vhodný po akýchkoľvek dermatologických zákrokoch, ktorý na mňa síce po vytlačení z tuby pôsobil trochu sivasto, prekrásne však splynul s pleťou a vyzerala ako nenalíčená, len lepšie.

Na záver som sa ešte trocha poobzerala po obchodíku a vyskúšala napríklad dva druhy očných krémov Dermalogica, ktoré som si na chrbte ruky zmiešala a naniesla na očné okolie. Mňamka! Potom sme sa so Sue Anne odfotili, všetky dievčatá mi znova zaželali pekný zvyšok narodeninového dňa a taká vydrhnutá, vyleštená, vymasírovaná a vypulírovaná som šťastne a spokojne odcupitala domov. 

Bistrot du Bac

A aby bol večer úplný, mohla som si celá rozjasaná ako diskoguľa ešte dosýta požiariť počas narodeninovej večere vo veľmi príjemnom francúzskom bistre vo štvrti Rotterdamu, ktorej hovoria Katendrecht. Naoko veľmi civilné, žiadne fancy prostredie, zato maximálne luxusný obsah jedálneho lístka. Pečienočky, kadejaké mäská rozplývajúce sa na jazýčku, výborné víno a neskutočné dezerty, ach!

Bistro býva vždy večer beznádejne obsadené, takže je dôležité vždy si vopred rezervovať stôl. Rozhodne veľmi vhodné miesto na špeciálne príležitosti. Ak k tomu prirátam, že sme tam v ten večer stretli priateľovho známeho s manželkou, ktorá rovnako ako ja presne v ten istý deň oslavovala 35ku..skutočne špeciálne miesto :) 

Napriek príšernému ataku chronickej alergickej nádchy som si svoj narodeninový deň aj večer vynikajúco užila. A verím, že si ešte nejakú tú chvíľočku na tomto svete požijem. Lebo veď čo je taký život človeka v porovnaní s existenciou, napríklad…

Napriek príšernému ataku chronickej alergickej nádchy som si svoj narodeninový deň aj večer vynikajúco užila. A verím, že si ešte nejakú tú chvíľočku na tomto svete požijem. Lebo veď čo je taký život človeka v porovnaní s existenciou, napríklad..machov :) Nazdravie! 

 

Dostávate tiež na narodeniny kozmetické darčeky? Spomínate si na nejaké výnimočné? Je vám príjemné keď sa vás pri rôznych procedúrach majú dotýkať cudzie ruky? Riešite ako pred druhými v takých chvíľach vyzeráte? Napíšte mi, fakt som zvedavá :)