PRED ZRKADLOM: Mikina Dimunová, grafická dizajnérka

 

VNÍMANIE ŽENSKEJ KRÁSY

"Toto je u mňa vo veľmi intuitívnej rovine. Asi mám na to oko, alebo vidím a viem si to pomenovať, čo robí ženu krásnou. Alebo naopak si poviem, taká krásna, a toto?! :D Že čím si škodí a čo by mohla urobiť, aby skrásnela. Toto podvedome fakt riešim. Stále si v hlave komentujem. Nie je to v rovine, že si s kamoškami šuškáme, čo kto má zle, ale analyzujem a vyhodnocujem.

POTREBA UPRAVOVAŤ SA

Vždy som absolútne milovala, keď som mohla vyskúšať každý nový produkt. Už ako dieťa, v ranných tínedžerských časoch. Potom som dokonca brigádovala v drogérii, kde keď prišiel nový produkt okamžite som bola testovací králik. Teraz, čím som staršia, prestala som si napríklad farbiť vlasy, už robím presne to, čo som vyčítala mojej babke, mame a týmto starším ženám, že „mami prečo vyzeráš tak rovnako, však toľko vecí sa dá“, tak som tam! :D Že mám jeden typ makeupu, rokmi overený, mám dva typy rúžu, mám jednu linku tekutú a to je celé.

TVÁR

Veľmi som si obľúbila parížsku kozmetiku Sisley, takže od nich používam makeup, je úplne hladučký, hebučký, má najpríjemnejšiu farbu, akú som vôbec našla. A tým, že ja som ten typ, ktorý ide, maže si to na ruku a kade tade, tak som si pred kúpou spravila naozaj dokonalý rešerš. Som japonofil, milujem japonské vplyvy v kozmetike, ale aj vo všetkom možnom. Obľúbila som si značku Shu-Uemura. V Paríži som zbožňovala sa zdobiť. Tam sú väčšinou vždy také tematické žúry, kupovala si na ne rôzne veľkolepé mihalnice.  Také, že pávie perá alebo oranžový spodok a čierny vrch. Že som nič inak nemala na tej tvári, iba tento taký jeden zaujímavý akcent. A takéto veci ja mám rada. Lebo chodím von málo, ale keď už niekam idem, tak aj toto si chcem užiť. Byť za niekoho, že ma ani vlastná mama nespozná. :D Taká maškaráda, karneval.

OČI

Roky používam Clinique maskaru. Je to vlastne taká antimaskara, lebo ona sa pýši tým, že vlastne nerobí nič. Ani 3D volume ani nič, ale viacmenej úplne prirodzené riasy. :D Linku používam od Shu-Uemura. Obočie je môj part. Som veľmi rada, že je teraz trend si ho zvýrazňovať. To som sa tak potešila! Mám na to takú špirálku.... niekedy vlastne vychádzam z domu iba s obočím. :D

PERY

Na pery milujem červený DIOR 999, ktorý má pre mňa dokonalú farbu. Je zvláštne teplá, a je viac oranžová ako ružová. Nemám rada na sebe červenú s modrým tónom, viac sa mi páčia odtiene dooranžova. A roky používam fialový balzam na pery, ktorý som si vo veľkom nakúpila v L´Occitane. Je v takej malej plechovke, má krásny obal a našťastie mám zásoby, lebo ho už nevyrábajú.

PLEŤ

Rada striedam krémy. V Paríži toho bolo nepreberné množstvo, čo som vyskúšala. Tam som dala najmä na to, že ó, to je úžasná typografia, úžasný obal, to musím mať. :D Po deťoch som pochopila, že s jedným krémom si nevystačím, že musím to nejako prestriedavať. Nerada stojím dlho pred zrkadlom a dúfam, že raz od kozmetiky aj nadobro odídem. Strašne ma baví tá eko vlna, vyrábať si vlastnú kozmetiku a nezaťažovať tento svet obalmi a plastami a všeličím. V Grécku som si kúpila krém od akejsi pouličnej mastičkárky, bez konzervantov, nejaká 1000 rokov stará receptúra v lekvárovom pohári, a vtedy som pochopila, že toto je asi budúcnosť môjho krémovania. :D A po použití si ten krém prídem načapovať do toho istého pohárika znovu!

TELO

Mydlo od kamarátky z pravdepodobne už zbombardovanej mydliarne sýrskeho mesta Allepo. Absolútne bio-eko.. nevonia. Ale je to najprirodzenejšie čo moja koža kedy zniesla. Už sa míňa, tak nabudúce to bude asi Welleda alebo Korres.

VLASY

Šampóny striedam. Kupujem zásadne v lekárni, alebo bio-shope. Allepské mydlo funguje aj na vlasy. 

NECHTY

Nechty musím mať ostrihané na krátko. Málokedy si ich nalakujem, ale ked už, moja roky naobľúbenejšia farba je oranžovo červená Orange Fusion od YSL.

ČO SOM ODKUKALA OD PARÍŽANIEK

Nelíčiť sa a nemať problém výjsť do ulíc len tak.. S nakrémovanou tvárou a čerstvo umytými nenafarbenými vlasmi. U nás sa to považuje za neupravenosť. Každá druhá parížanka by bola v našich končinách odsúdená a potrestnaná onálepkovaním “bezdomovkyňa”. Ženy u nás sú krásne a sú často úplne zbytočne prehnane štylizované. Tiež som sa až v Paríži naučila, že cestička vo vlasoch nemusí byť rovná :)" 

 

- MD, tak ako voľne prerozprávala Salónu Gertrúda, foto : súkromný archív MD

O tom, kto je Mikina DIMUNOVÁ a čomu sa venuje, si prečítate v Aesthehovoroch