13 vecí, ktoré by som si dopriala keby som bola bohatá - nechutne bohatá

Toto mala byť v skutočnosti jachta a Lago di Como. Ale je to T-Mobile lodička a košické Jazero. M-ta..

Toto mala byť v skutočnosti jachta a Lago di Como. Ale je to T-Mobile lodička a košické Jazero. M-ta..

Mnohí z vás ma pravidelne atakujú otázkami o konkrétnych produktoch. Či si ich máte kúpiť, či sa oplatia, skrátka a dobre, čo si o nich myslím. Kade chodím, tade si všímam, a aj keď som obrovské množstvo kozmetiky nemala ešte šancu osobne vyskúšať, lebo peniaze, existuje len veľmi málo značiek..a musia to byť väčšinou lokálne chuťovky, o ktorých som jakživ ani len nepočula. Dnešný článok teda bude o produktoch, na ktoré si robím zálusk, (niekedy v budúcom VIP živote), prechovávam k nim v mysli nežné city a bola by som šťastná prešťastná, keby sa raz objavili u mňa v kúpeľni.

 

1. Estée Lauder, Advanced Night Repair Serum 30ml cca 66€, 50 ml cca 93€  

Velebia ho všetci, majú ho už skoro všetci, len ja ešte nie, fňuk. Fľaštička tohto ikonického produktu sa predá každých 8 sekúnd, na trhu je posledný rok alebo dva už aj obnovená verzia Synchronized Recovery Complex II. A prečo je také obľúbené? Pretože útočí na všetky možné problémy pleti z jednej fľašky. Linky, vrásky, strata hydratácie, nečistoty, zápaly, mdlá pleť bez farby, jasu a pružnosti. 4 týždne používania a môžete mať novú kožu. Je tu niekto, kto by to všetko nechcel? Ja si ho prosím na 35ku :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. SKII, Facial Treatment Essence 150ml cca 150€

Milujem koncept a príbeh tejto značky. Milujem ich unikátnu ingredienciu pitera, milujem tvár, ktorá ich reprezentuje, Cate Blanchet. Neexistuje viac slov, ktorými by som vyjadrila ako veľmi túžim po ich Facial Treatment Essence, ako veľmi túžim ísť do Japonska a vôbec, ak by som si raz dala niečo vytetovať, tak potom SK II. Na spodnú stranu jazyka :P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Sisley, Black Rose Cream Mask 60ml cca 150€

Krémová maska, ktorú si vždy tajne džabem na chrbty rúk v každej parfumérke. Mám taký malý trik. Keď som na letisku, alebo v nejakom nákupnom centre a na niekoho alebo niečo čakám,  vždy si najprv idem umyť ruky na wecko. Potom nabehnem do parfumérky, spavím si expresný peeling chrbtov rúk nejakým vhodným produktom, a poďho na kvalitné a drahé séra, aké si rozhodne nekupujem na dennej báze. Ani na mesačnej, no. Clinique, Clarins, Estée Lauder, Chanel, hocičo.. Po sérach si na to všetko ešte natriem vrstvičku masky, napríklad tejto. Veď kedy inokedy sa mojim rukám dostane hentaký luxus?! Maska Sisley obsahuje výťažky z ruže, physalis, hnedú riasu Padina pavonica, červené víno, vitamín E,
chlorellu, divozel, geránium, bambucké maslo,
provitamín B5...jednu tubu proste chcem, chcem,
a chcem.

 

 

 

 

4. Dermalogica, Skin Hydrating Mask 75ml cca 45€

Hydratačná maska pre stresovanú pleť od firmy, ktorá vznikla pod krídlami Medzinárodného inštitútu kože. Antioxidanty, výťažky z uhoriek a horkého pomaranča, nijaké pridané farbivá alebo parfemácia. Predstavujem si ju ako ľahké,  osviežujúce, chladivé a hydratačné nebo pre pleť v tube. Ideálna v lete, pre ľudí, ktorí pracujú v klimatizovaných alebo prekúrených miestnostiach, jednoducho pre všetkých s vystresovanou a dehydrovanou pleťou, čiže vlastne pre všetkých. Bolo by pekné mať ju raz v zbierke.  

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Zelens, Intense Defence Antioxidant Serum 30ml, 175€

Najvyššia úroveň biotechnológie v spojení s aktívnymi prírodnými látkami, to je značka popredného dermatológa. Marko Lens je londýnsky plastický a rekonštrukčný chirurg s ukončeným Harvardom a doktorátom z Oxfordu. A ešte študoval aj tradičnú japonskú medicínu Kampo a dobre vyzerá. Čistý konec toto. Všetky jeho vedomosti sa premietajú aj v jeho produktoch.  Znalci väčšinou ospevujú jeho SPF-ka, séra, ale aj exfolianty. Keby bol mojim dvorným dermatológom, vôbec by som sa nehnevala, sorry doktor Zaujec...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Tata Harper, Boosted Contouring Serum 30ml, 170€

Toto je kráásna, prírodná, bio eko značka najhrubšieho zrna, ktorú by som veľmi rada vyskúšala. Pre vás, ktorí počúvate na slovká ako “netoxické”, “prírodné”, “zdravé” totálny pokladík. Len si dobre namastite kreditky nejakým bio eko olejčekom, lebo aj ceny zodpovedajú úsiliu zbierať magické byliny za svätojánskej noci mladučkými pannami s dlhými vlasmi na lúkach s jelenčekmi a jednorožcami. A dúhou, dúha musí byť:) A teraz bez srandy. Tata, zakladateľka značky vyrástla v Kolumbii a vždy používala tú najluxusnejšiu kozmetiku. Keď jej nevlastnému otcovi diagnostikovali rakovinu, začala to riešiť. Chcela vytvoriť značku, ktorej by napriek tomu, že by bola stopercentne prírodná, nechýbalo nič z luxusu iných svetových značiek. Vyzerá, že sa podarilo.

 

 

 

 

 

 

7. Cult 51, Night Cream, 50ml 165€

Ich krém ma trochu máta a rada by som ho dopriala svojej mame. Napriek tomu, že je v tégliku je vraj veľmi účinný. Na obale si prečítate, že pôsobí v súlade s bunkovým metabolizmom kože a “zázračná” molekula povzbudzuje bunky, aby sa obnovovali a správali tak, ako niekoľko rokov predtým. V kozmetickom svete sa povráva, že ktorá ho raz vyskúša, stane sa totálne oddanou. Prvé tri jeho zložky sú naskutku zaujímavé: voda, glycerin, výťažok z droždia. Okrem toho obsahuje veľa veľa antioxidantov. VEĽA. Vyrobil ho britský chemik Richard Mears a keby som sa dostala k samplu, bolo by to krááásne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Ole Henriksen, Sheer Transformation Cream, 89ml cca 60€

Tohto pánka ešte ako mladíka trápilo akné. Robil modela a tanečníka v Jakarte, kde ho akné zbavil miestny tvárista. Jeho prapodivný začiatok kariéry teraz necháme bokom, lebo Ole vyzerá ako veselý mužík, a práve osobné trable s vyrážkami v ňom spustili enormný záujem o fungovanie pokožky. I prihlásil sa teda na kozmetickú školu v Londýne. Neskôr pracoval napríklad pre Helenu Rubinstein, otvoril si kozmetický salón v Beverly Hills a medzi umelcami, modelkami a celebritami sa rýchlo rozchýrilo, že Ole to s ľuďmi a ich pokožkou naozaj vie. Pekný príbeh, čo poviete? Nemôžem si pomôcť, ale osobám, ktoré sami zažili nejaký pleťový problém dôverujem najľahšie, jednoduchá psychológia. Ak by ste chceli niečo od Oleho vyskúšať a trápi vás trebárs hyperpigmentácia alebo nečistá pleť, vybrala by som si napríklad jeho Sheer Transformation krém.

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Omorovitza, kozmetický rituál, cca 233€

Tiež tak milujete kúpele? Potom určite musíte milovať Budapešť. Nuž, ja som bola v Budapešti asi ako 6 alebo 7 ročná, potom som cez ňu už iba prechádzala autom pri ceste z a do Košíc. Hanba na tri zimy. Viem, chápem, uznávam. Hneď ako sa mi podarí našetriť niekoľko desiatok tisícok eur na zariadenie a prípadnú rekonštrukciu svojho nového bytu, rozumej, hneď ako sa ocitnem ťažko za vodou, budem v budapeštianskych kúpeľoch nastúpená každý mesiac. Ha-ha. Ale práve toto mesto s úžasnou kúpeľnou históriou vyprodukovalo aj pána menom Steven de Heinrich de Omorovitza. A keďže pri návšteve kúpeľov sprevádzal namiesto Zuzany Závodskej istú Margaret Dickerson, ktorá v Budapešti začala pracovať ako šéfka kancelárie amerického veľvyslanca, bola to ona, ktorá pocítila skvelé účinky tamojšej kúpeľnej minerálnej vody a pleť sa jej zlepšila takrečeno cez noc. A bola to ona, kto sa po tomto zážitku okamžite vzdal diplomatickej kariéry (sa čudujete?), a koho milý Steven pojal za manželku. Teraz vedno aj s popredným dermatológom vyvíjajú luxusnú kúpeľnú kozmetiku a nám ostatným ostali oči pre plač. Lebo povedzme si, koľko slobodných dedičov luxusných kúpeľov behá ešte po svete? Preto má teraz krásnu pleť aj v 42-och rokoch a krásny život pred sebou Margaret a nie ja. Čo je toto za svet?!  

10. Dr. Dennis Gross, Alpha Beta Peels 30+30 pads , 77€

Ak je niekto macher v exfoliácii, potom tento newyorský dermatológ a chirurg. Ambulanciu má na piatej Avenue na Manhattane, to keby ste náhodou mali cestu okolo…Vždy, ak sa do vývoja kozmetických produktov zapojí dermatológ, je to veľmi vzrušujúce. Dennis Gross dáva vďaka svojim produktom tisícom žien a mužov možnosť dosiahnuť pleť, po ktorej túžia doma, vo vlastnej kúpeľni. To by sa mnohým, ktorí chcú profitovať iba z ošetrení v salónoch, alebo na klinikách mohlo zdať kontraproduktívne. Mať ale na téglikoch svoje meno a dosiahnuť, že vás uznáva aj malá ZZ kdesi z ďalekého Slovenska, ej, ej…. Ak by som mala vybrať jednu vec, boli by to Alpha Beta peel pads, mala som vzorku, použila som raz v Luhačoviciach, odvtedy som zamilovaná a ten deň, keď rozšíria moju zbierku exfoliantov sa blíži!

 

 

 

 

 

 

 

11. Artis, Oval Brush cca 70€

Normálne by na tomto mieste, pokiaľ ide o štetce, mala byť japonská značka Hakuhodo. Ale nie je :) Lebo aj keď sú ich štetce určite fantastické, pretože je každý jeden ručne vyrábaný, majú dokonalý 3D konček, a robia štetce aj pre umelcov, či pre kaligrafiu, na bizarné spojenie polievkovej lyžice s konskou kefou proste ne-ma-jú. A presne tak vyzerá oválny luxusný štetec Artis. Mám rada minimalistický a precízny dizajn, veľmi rada, ale beauty svet je rozmanitý, tak prečo nemať v budoári aj takúto pompadourovskú pomôcku? Artis štetec vyzerá ako z dvora Ľudovíta XV.-teho. Predstavujem si, ako mi 250 000 drobných jemných štetiniek zo špeciálneho vlákna rovnomerne pokrýva tvár tekutým makeupom alebo práškovým púdrom, ako si následne pred veľkým zrkadlom, ktoré mi sťažka pridŕža komorná, labutienkou veľkosti huňatého polárneho zajaca poprašujem dekoltáž a plecia, a ako mi znejazdajky na tvári pristáva španielska muška. Pfffff. Mimochodom, ste vedeli, že miesta, kde si dámy kreslili znamienka krásy kadečo symbolizovali?                          

 

12. Yu Ling Rollers, Jade Facial Roller cca 60€

 

Mať peňazí ako pliev a nemať tento nefritový masážny valček, neviete čo je kozmetické Vé Í Pé! Takúto zdanlivo zbytočnú kozmetickú pomôcku totiž oceníte, po všetkých tých prehýrených nociach s Moetom, ustricami a kaviárom, viac ako si myslíte. Navyše je to aj čosi ako krásny šperk, ktorý po vás môže zdediť aj dcéra, vnučka, pravnučka. A vždy keď ho vytiahne zo svojho neseséra s láskou si na vás spomenie, že akú mala cool mamu, babku, prababku :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Holistic Silk, Silk Eye Mask cca 62€

Odkedy pracujem v TA3 a mám často rozhádzaný spánkový režim, nezaobídem sa bez látkovej masky na spanie. Okrem toho, že ide o veľmi elegantný nočný doplnok, veď si len spomeňte na zlatino Audrey, je to aj veľmi užitočný kus látky. Aktuálne fungujem na vypreparovanej maske, z ktorej som po vypratí musela odstrániť výplň, keďže obsahovala ľanové semienka..No a viete, čo sa stane s ľanom, keď ho namočíte…Jedného dňa si ale doprajem nádhernú, reprezentatívnu a HODVÁBNU masku s vyšívanou vážkou od Holistic Silk. A budem fotogenická aj v noci, ha!

 

 

 

 

 

 

 

To be continued…

Skinceuticals, Verso, Sunday Riley, Bilogique Recherche, v skutočnosti by tento článok mohol byť nekonečný, pretože ja sa kozmetikou nadchýňam pomerne frekventovane. Možno ste napriek tomu prekvapení koľko známych a luxusných značiek ste tu nenašli. La Mer, ktorých krémy stoja viac ako vaše mesačné nájomné alebo La Prarie, Chanel..netvrdím, že ak by mi ich niekto daroval hnala by som ho svinským krokom..osobne za nimi ale nehyniem tak, ako za tými v zozname...

To máte ako s módou, štýlom, jedlom, literatúrou alebo hudbou. Aj výber kozmetiky podlieha množstvu faktorov. Pre mňa sú dôležité účinné látky, teda obsah, formulácia prípravkov, ale nemenej príbeh firmy, alebo človeka, ktorý ich vyrába, dizajn obalov, predajní a webových stránok, servis, jednoducho všetko TO okolo.

Ale aj tak, čím som staršia, tým menej vlastne po veciach urputne túžim. Preto hoci by som aj nikdy nič z vyššie spomenutého nemala, moje kozmetické ja to prežije. Tak ale budeme riskovať?!                                                                                                                                               

Zuzana Závodská

 

 

 

Máte nejaké vysnívané luxusné kozmetické produkty, ktoré túžite vyskúšať? Napíšte mi, možno sa nadchnem spolu s vami :)